Kızarmış Dondurma Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 15 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9126

MALZEMELER

● 500 gram Maraş dondurması

● 2 adet yumurta akı

● 2 su bardağı mısır gevreği

● 1 su bardağı fındık

● 1 çay kaşığı tarçın

● Kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Dondurmayı buzluktan çıkarıp hafif yumuşamasını bekledikten sonra 6 eşit parçaya bölün.

● Parçaların her birini elinizde top şekline getirin ve yağlı kağıt serdiğiniz, dondurucuya dayanıklı bir tepsiye yerleştirin.

● Dondurma toplarını 1 saat dondurucuda bekletin.

● Bir kapta yumurta beyazlarını iyice çırpın.

● Mısır gevreğini ve fındığı rondodan geçirin, ardından bir kapta tarçın ile karıştırın.

● Dondurma toplarını dondurucudan çıkarıp hızlıca önce yumurta beyazına, sonra mısır gevrekli karışıma bulayın ve tekrar tepsiye dizip dondurucuya kaldırın.

● 1 saatin sonunda topları dondurucudan çıkartıp tekrar yumurta beyazına ve mısır gevrekli karışıma bulayın ve dinlenmeleri için yeniden buzluğa atın.

● Bulama ve dondurucuda dinlendirme işlemini dondurma topları mısır gevrekli karışımla tamamen kaplanana kadar yineleyin.

● Servis etmek istediğiniz zaman buzluktan çıkardığınız dondurma toplarını kızmış yağın içerisine atın.

● Yaklaşık 30 saniye içinde renkleri altın sarısına dönüşecek topları çıkartın ve bekletmeden servis edin.
 

Uhibbu

اُحِبُّ
Katılım
3 yıl 7 ay 28 gün
Mesajlar
906
Tepkime puanı
801
Konum
istanbul
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Krokan tarzı şeyleri sevenler bunuda sevecektir...dışı çıtır biraz unlu içi dondurma güzel bişey.
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 5 gün
Mesajlar
25,266
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Bence dondurma dondurmadır olduğu gibi yemek lazım... Bazı şeylerin orjinal kalması daha iyi..
 

Üzüm

#Hayırlısıbegülüm#
Katılım
3 yıl 6 ay 8 gün
Mesajlar
380
Tepkime puanı
190
Konum
Ankara
Cinsiyet
bPg20e
Bence dondurma dondurmadır olduğu gibi yemek lazım... Bazı şeylerin orjinal kalması daha iyi..
Değişik tatlara da açık olmak.lazim aslında. Mesela ,bizim evde bulgur pilavı pişince mutlaka ve mutlaka yufka ekmek olur. Ben özellikle pilavı ekmeğin üzerine döküp yemeye bayılıyorum. Bı arkadaşım geldiğinde bir lokma yediremedim ,yok kapattı kendini
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Uhibbu

اُحِبُّ
Katılım
3 yıl 7 ay 28 gün
Mesajlar
906
Tepkime puanı
801
Konum
istanbul
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Değişik tatlara da açık olmak.lazim aslında. Mesela ,bizim evde bulgur pilavı pişince mutlaka ve mutlaka yufka ekmek olur. Ben özellikle pilavı ekmeğin üzerine döküp yemeye bayılıyorum. Bı arkadaşım geldiğinde bir lokma yediremedim ,yok kapattı kendini
Bunada kapatamassın kendini ya ? hic mi kebabçıya gidip yememiş.

Bence türk halkı ekmek arası ekmeğiyle bile meşhurdur
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 5 gün
Mesajlar
25,266
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Değişik tatlara da açık olmak.lazim aslında. Mesela ,bizim evde bulgur pilavı pişince mutlaka ve mutlaka yufka ekmek olur. Ben özellikle pilavı ekmeğin üzerine döküp yemeye bayılıyorum. Bı arkadaşım geldiğinde bir lokma yediremedim ,yok kapattı kendini
OOO şimdi değil ama bekarken eskiden köyden bulgur gelirdi bilirsin köy bulgurları böyle iri taneli olur.. Şimdikiler gibi şişmez pirinç gibi.. etli olurdu o birde kurban bayramına denk gelirdi köyden yufka gelişleride .. Yani birileri gidince köye anne'min bacıları çok olduğu için köyden elma üzüm hep gelirdi bunlarda gelirdi..

Şimdi sen dedin hatırladım güzeldi.. ağzının tadını biliyon zalım :haha:
 

Uhibbu

اُحِبُّ
Katılım
3 yıl 7 ay 28 gün
Mesajlar
906
Tepkime puanı
801
Konum
istanbul
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Tatlı olarak da dondurma yicez işte kapanış.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt