Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer

Kış Türlüsü Malzemeleri

Eti Pişirmek için Malzemeler

500 gr. kuzu kuşbaşı

2 yemek kaşığı tereyağı

2 adet soğan

5 – 6 diş sarımsak

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

4 su bardağı su

2 adet defne yaprağı

Sebzeler için Malzemeler

2 dal pırasa

2 adet kereviz sapı

2 adet havuç

3 adet patates

2 – 3 adet yeşil köy biberi

1 dal biberiye

Tuz

Karabiber

1 – 2 su bardağı su

Tencerenizi iyice ısıtın.

Etlerinizi içerisine alın ve hafif kavurun.

Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Tereyağını ilave edin ve eritin.

Eriyen yağın üzerine iri küp doğradığınız soğanları ekleyip soteleyin.

İnce doğranmış sarımsak, domates ve biber salçasını ekleyip kavurun.

Ardından 4 su bardağı su ve defne yapraklarını ekleyip karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika pişmeye bırakın.

30 dakika sonra iri doğranmış pırasa ve kereviz sapını ilave edin.

Dilimlenmiş havuç, küp doğranmış patates ve iri doğradığınız köy biberini ilave edip karıştırın.

Tuz, karabiber, biberiye dalı ve suyunu ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dakika daha pişmeye bırakın.

Sıcak servis edin.


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt