Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Kiraz Yaprağı Köftesi

Katılım
3 yıl 11 ay
Mesajlar
297
Tepkime puanı
149
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 2159Kiraz Yaprağı Köftesi için Gerekli Malzemeler;
Hamuru için:
  • 3 su bardağı yarma (yarma dediğimiz bulgur türü, biraz unlu ince sayılabilen bir bulgur çeşidi)
  • 2 su bardağı kadar su
  • bir miktar tuz
  • Bolca kiraz yaprağı
Sosu için:
  • 1 kg kadar yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi (orjinali erik ekşisi ile yapılıyor, bulabilirseniz erik ekşisi kullanın)
  • 4 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (yağ miktarını genellikle göz kararı ayarlıyorum, soğanları kavururken önce az koyup duruma göre miktarını ayarlayınız)
DSC01132.jpg
Yarma- Hafif unlu oluşunu ve taneleri görmeniz açısındanYapılışı;
Kiraz Yaprağı Köftesi
Kiraz Yaprağı Köftesi-RoyalKukiKöftesi:
  • Kiraz yapraklarını yıkayıp süzün,
  • Yarmayı bir kabın içine alın ve üzerine tuzu ve 1,5 su bardağı suyu ilave edip karıştırın, üzerine bir kapak kapatarak bir kenarda bulgurun iyice ıslanması için 30 dakika kadar bekletin,
  • Yarım saat sonra hamuru elinizle güzelce yoğurun (hamurun kıvamına göre su ilavesi yapın) ne çok sert ne de çok cıvık olmamalı,
  • Saracağınız zaman her bir kiraz yapraklarının kafa kısmını koparın, bu arada damarlı ise, aradaki damarını da çıkarın ve arasına minik bir parça hamur koyarak çok ince bir şekilde sarın,
  • Sarmalar çok ince olacak, üstteki fotoğrafta avuç içimde tuttuğum gibi her birini sararak elinizde bir kaç tane biriktirip, çoklu halde tencereye dizin,
  • Sıkı ve küçük sarmalar olacak,
  • Tüm hamuru ve yaprakları sardıktan sonra, tencerenin üzerine bir kapak kapatın (sarmaların pişerken açılmaması için)
  • Kettle ile bol miktarda suyu kaynatın ve tencereye dökün (su miktarı köftelerin üzerine kadar çıkacak) ocağın üzerinde pişirmeye bırakın,
  • Köfteler pişerken diğer taraftan soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte hafiften pembeleşene kadar kavurun,
  • Köfteler yarı haşlandığında ocaktan alın üzerindeki tabağı da çıkarın,
  • İsteğe bağlı olarak haşlama suyunu süzün (kiraz yaprağının suyu süzülüyor ama ayva yaprağının suyu süzülmüyor. bu aşamada kiraz yaprağı suyu da faydalı olduğundan, ben genellikle süzmüyorum)
Kiraz Yaprağı Köftesi
Kiraz Yaprağı Köftesi-RoyalKukiSosun Yapılışı:
  • Yoğurdu bir çırpma kabına alın,
  • Üzerine unu ve erik ekşisini (erik ekşisi bulamadığımdan artık nar ekşisi kullanıyorum) ilave edin ve pürüzsüz olana kadar çırpın,
  • Bir miktar su ilave edip koyu ayran kıvamına getirin,
  • Ayran karışımını genişce bir tencerede sürekli karıştırarak kaynatın,
  • Kaynayan ayranlı sosun içerisine köfteleri ilave edin, NOT: Bazen haşlanan köftenin üzerine ayran sosu dökerek de pişiriyorum, hangisi kolayınıza gelirse o yolu uygulayabilirsiniz,
  • Ayran sosu ile de biraz pişirdikten sonra ocağı kapatın,
  • Diğer bir tavada kavrulmuş olan soğanların içerisine, köftenin sosundan bir kaç kaşık koyun ve karıştırın,
  • Servis yapacağınız tabaklara önce tenceredeki köfteyi koyun, üzerine de hazırladığınız soğan sosunu kaşık ile yüzeyine yayın,
  • İster sıcak, ister ılık, isterseniz de soğuk olarak servis edin.
DSC01306.jpg
Kiraz Yaprağı Köftesi-RoyalKuki
Afiyet Olsun…
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
4 yıl 2 ay 24 gün
Mesajlar
25,600
Tepkime puanı
8,841
Yaş
35
Konum
Memed' Home
Web sitesi
forummeskeni.com
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Ağzıma acımsı bir tat geldi şimdiden.. acı olur sanki yav
 
24,452Konular
87,814Mesajlar
1,163Kullanıcılar
hangamSon üye
Üst Alt