Ekli dosyayı görüntüle 8844
Karadeniz bölgesinde yaygın olarak hazırlanan kiraz turşusu, kiraz tuzlaması tarifi ile çoğunluğumuz ilk kez karşılaşıyor. Kiraz turşumuz olduğu zaman ,kahvaltı için soğan kavurmalı olarak soframıza gelecek.
Karadeniz bölgesinde yaygın olarak hazırlanan kiraz turşusu, kiraz tuzlaması tarifi ile çoğunluğumuz ilk kez karşılaşıyor. Kiraz turşumuz olduğu zaman ,kahvaltı için soğan kavurmalı olarak soframıza gelecek.
Malzemeler:
- Kiraz
- Kaya tuzu
- Cam kavanoz
Hazırlanışı:
- Kirazları tazecik toplayın. Ölçü vermedim çünkü ne kadar kirazınız varsa o kadar yapabilirsiniz.
- Güzelce yıkayın kirazları.
- Sapları ile birlikte kavanoza bir sıra kiraz koyun.
- Üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu gezdirin.
- Üzerine tekrar kiraz ve tekrar tuz koyun.
- Kavanoz dolsun böylece.
- Ertesi güne kadar bekletin.
- Ertesi gün ağzına kadar bir parmak pay bırakarak içme suyu doldurun.
- Turşumuz olgunlaşana kadar bekletin.
- Tuzunu çok fazla koymayın.
- Serin ve ışık almayan bir yere kaldırın.
- Kahvaltı İçin Hazırlanması
- Kışın kavurmasını yapacağınız zaman istediğiniz kadar kirazı akşamdan derin bir kaseye çıkartın.
- Üzerine su doldurun tuzunun gitmesi için.
- Sabah ilk iş önce soğanları tavanıza küçük doğrayın ve kavurun.
- Üzerine saplarını ayıkladığınız kirazları koyun, biraz kavurduktan sonra altını kapatın.
- Kahvaltılık kiraz kavurmanız hazır sizi bekler.
- Kiraz tuzlamam olduğu zaman ben kiraz kavurma sonucunu da yazarım size.
- Afiyet olsun.