Kiraz Soslu Muhallebi

Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
3,999
Tepkime puanı
3,350
Konum
TR-GB
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Ekli dosyayı görüntüle 88
Malzemeler

Sakızlı muhallebi için:
1 su bardağı bütün kiraz
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı buğday nişastası
3 çay bardağı süt
Yarım paket şekerli vanilin
2 adet yumurtanın sarısı
3 çay bardağı toz şeker
2 çay kaşığı sakız
2 çay bardağı su
Kiraz sosu için:
1 su bardağı ayıklanmış kiraz
1 yemek kaşığı esmer şeker
Yarım limonun suyu

Yapılışı

Bir sos tenceresinde orta ateşte yumurta sarıları ve şekeri, çırpma teli ile karıştırarak pişrmeye başlayın. Bir karıştırma kabında su, un ve buğday nişastasını karıştırıp sos tenceresine ilave edin.

Ateşi kısıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan 1-2 dakika önce ezip toz haline getirdiğiniz sakız ve şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın.

Muhallebiyi ocaktan alıp oda sıcaklığında ılınması için bekletin.

Robot yardımı ile ayıklanıp dilimlenmiş kirazları, esmer şekeri ve limon suyunu 1-2 dakika çekerek sos haline getirin.

Kupların dibine sosları, üzerine sakızlı muhallebiyi, en üste de bütün kirazları ekleyip buzdolabında soğutun.​
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Kiraz soslu Leblebi anladımda daldım içeriye muhallebiymiş
 
Geri
Üst Alt