Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır? Kiraz Sapı Çayının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Kiraz sapı çayı, adından da anlaşılacağı gibi kirazın sap kısımlarının kullanılmasıyla yapılmaktadır. Meyvesi gibi sap kısmının da oldukça faydalı olduğu bilinen kiraz sapını çay olarak tüketebilirsiniz.

Kiraz Sapı Çayının Faydaları

Çok sevilen meyvelerden olan kirazın faydalarının yanında sapı da bir o kadar şifalıdır. Kiraz sapını çay olarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Pratik bir şekilde demleyerek tüketebileceğiniz kiraz sapı çayının faydaları ise saymakla bitmiyor. Sizin için kiraz sapının faydalarını kısaca derledik.


En önemli ve bilinen özelliği doğal bir ödem attırıcı olmasıyla şişkinliğin giderilmesinde kullanılır.
Ödem attırıcı etkisi nedeniyle kilo vermeye yardımcıdır.

Adet ağrılarını azaltmakta ve adet söktürücü özelliği nedeniyle kullanılmaktadır.

Böbrek sağlıklı şekilde çalışmasında önemli rol oynar.

Karaciğer sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunur.

İyi bir antioksidan olarak bilinmektedir.

Bağışıklık sistemi üzerinde etkilidir, güçlü bir bağışıklık için kullanılır.

Kanın temizlenmesinde kullanılması tavsiye edilir.

Damarlarda tıkanma oluşumunu önler.

Cilt sağlığı üzerinde oldukça etkilidir. Daha genç bir cilt için tüketilmesi gereken önemli bir besindir.

Selülit görünümünü düzeltir. Yenilerinin oluşmasını engeller.

Doğal bir sakinleştirici etkisi bulunur. Özellikle stresli zamanlarda kullanılması etkilidir.

Uykusuzluk problemlerine iyi gelir.Doğanın bize sunmuş olduğu şifa kaynaklarından bir olan kiraz sapını çay olarak kolayca tüketebilirsiniz. Bu sayede birçok problemden kurtulabilir, daha sağlıklı ve zinde olabilirsiniz.

Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır?

Kiraz sapı çayı faydaları duyuldukça daha çok merak edilmektedir. Pratik bir şekilde kiraz sapı çayını demleyerek tüm bu şifalardan yararlanabilirsiniz. Sizlere pratik bir şekilde demleyebileceğiniz kiraz çayı tarifini derledik.

Kiraz sapı çayı için gereken malzemeler kurutulmuş bir tutam kadar kiraz sapı ve 2 fincan sudur. Kiraz saplarını ve suyu bir tencereye alın Kaynamaya bırakın Yaklaşık 5 ila 10 dakika kadar kaynatmak yeterli olacaktır. Sonrasında süzerek kiraz saplarından ayırın. Ilındıktan sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz. İçmeden önce taze demleme yapmaya özen gösterin.

Yapılması kolay fakat şifaları saymakla bitmeyen kiraz sapı çayını pratik bir şekilde evde demleyebilir, ara öğünlerinizde yer vererek faydalanabilirsiniz. Günlük 1 ila 2 fincan tüketmek yeterli gelmektedir.

Kiraz Sapı Çayı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Herhangi bir kronik rahatsızlığınız bulunuyorsa hiç bir ot, şifalı bitki ya da meyveye ait çayları doktorunuza danışmadan tüketmeyiniz. Hiç bir bitki çayını kiraz sapı da dahil olmak üzere dozunda tüketmek önemlidir. Aşırı miktarda tüketilirse fayda yerine zararı dokunabilir.​
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 5 gün
Mesajlar
25,266
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Var bizde geçen aylarsa denemiştim acı bademsi kokusu var ve şeker atsamda o acı tadını kıramadım :sneaky: Badem dedimde hafif acı kayısı çekirdeğinide andırıyor tadı..belki vişne sapıdır kiraz ile vişne aynı familya ama farklı cinsler
 
Geri
Üst Alt