Kilo almamak için makarnayı böyle pişirin! Diyet makarnanın püf noktaları

Katılım
2 yıl 2 ay 8 gün
Mesajlar
17,901
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
ÇOK FAZLA SEBZE EKLEYİN

ÇOK FAZLA SEBZE EKLEYİN​

Herhangi bir sebze olmadan basit makarna yemek, karbonhidrat yüklemesi anlamına gelir. Bunun yerine makarnanıza mısır, brokoli, kabak, dolmalık biber, soğan, zeytin gibi sotelenmiş sebzeler ekleyin. Bu aynı zamanda genel karbonhidrat yüklü makarna tüketiminizi azaltacak ve lif alımınızı artıracaktır.​

TAM TAHILLI MAKARNALAR TERCİH EDİN

TAM TAHILLI MAKARNALAR TERCİH EDİN​

Rafine undan yapılan makarnaları tercih etmeyin. Buğday gibi tam tahıllı makarnaları veya darı bazlı makarnaları tercih edin. Rafine un, tam tahıl seçeneklerine kıyasla daha fazla kaloriye sahiptir, sindirimi zordur ve besin değeri daha düşüktür.​



DOMATESLİ MAKARNADAN UZAK DURUN

DOMATESLİ MAKARNADAN UZAK DURUN​

Bununla birlikte, domatesleri süt ürünleri ile karıştırmak en sağlıklı seçim olmayabilir.
Bunun nedeni, beslenme uzmanlarına göre domateslerde bulunan sitrik asidin süt ürünlerinde bulunan laktik asitle iyi çalışmamasıdır. Bu, bağırsağınızda saatlerce yatan sindirilmemiş metabolik atıklara yol açabilir. Bu nedenle, bir seferde yalnızca bir sos seçmek en iyisidir.​

BOL ZEYTİNYAĞI KULLANIN

BOL ZEYTİNYAĞI KULLANIN​

Makarnanızda daha az zeytinyağı kullanarak daha sağlıklı bir seçim yaptığınızı düşünebilirsiniz. Ancak bu, yapmanız gerekenin tam tersidir. Makarnanızı bol zeytinyağı ile pişirin. Böylece bağırsaklarınızın daha kolay çalışmasına yardımcı olabilir ve sindirimi kolaylaştırabilirsiniz.​

 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 29 gün
Mesajlar
25,264
Tepkime puanı
8,712
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Hiç yemeseniz olma mı...
 
Geri
Üst Alt