Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Kestaneli Brownie Tarifi

Katılım
4 yıl 1 ay 27 gün
Mesajlar
5,542
Tepkime puanı
1,102
Yaş
28
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Kestaneli Brownie Tarifi


  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler​

  • 250 g kestane
  • 180 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 150 g esmer şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 büyük su bardağı sıcak su
  • 50 g kakao
  • 300 g un
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 200 g sütlü çikolata
  • Nane yaprakları
Kullanılan ürünler;
  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi
  • Arçelik Ankastre Fırın
  • Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi

Kestaneli Brownie Tarifi Nasıl yapılır?​

  1. Kestaneleri ’ta derin bir tencerede iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Haşlanan kestanelerin kabuklarını soyun.
  3. Derin bir kaba alıp çatal ile kestaneleri ezin.
  4. Kakao ve kahveyi 1 bardak sıcak suyun içerisinde iyice karıştırın.
  5. Kuru malzemeleri; un, kabartma tozu ve tuzu da bir kaba alın.
  6. içerisinde tereyağı ve şekeri iyice çırpın.
  7. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
  8. Ardından sıcak suda karıştırdığınız kakao ve kahveli suyu da dökün.
  9. Haşlayıp ezdiğiniz kestaneleri de ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
  10. Son olarak unlu kuru malzemeleri de ilave edip karıştırın.
  11. Kare bir fırın kalıbını iyice yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
  12. Hamuru kalıba boşaltın ve ’da 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
  13. Bu sırada çikolata sosunu hazırlamak için çikolatayı küçük parçalara bölün.
  14. ’a geniş bir tencere alın ve biraz su koyup kaynatmaya başlayın.
  15. Doğradığınız çikolataları cam bir kaba alın.
  16. Benmari usulü eritmek için cam kabı ’ta su kaynattığınız tencerenin içine alın.
  17. Spatula yardımıyla devamlı karıştırarak eritin.
  18. Kekiniz piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirin.
  19. İlk sıcağı gidip soğuduktan sonra kabından çıkarıp karelere bölün.
  20. Üzerine erittiğiniz çikolatadan dökün.
  21. Taze nane yapraklarıyla süsleyip nde yaptığınız nefis kahve ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR
  Benzer konular Forum Tarih
Tatlılar 0 201
Hamur İşleri 0 365

Benzer konular

24,451Konular
87,817Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt