Kesme Muhallebi Tatlı Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler:
-1 litre süt-9 yemek kaşığı irmik
-9 yemek kaşığı toz şeker
-1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
-1 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
-1 paket çikolata sosu
Kesme Muhallebi Tatlısı Tarifi Nasıl Hazırlanır?
–Kesme muhallebi tatlısı tarifini hazırlamak için ilk olarak sütü, şekeri ve irmiği bir tencerenin içine alın. Hepsini sürekli olarak karıştırarak pişirin.
-Tencere kaynadıktan sonra boza kıvamını alacak kadar pişirmeye devam edin.
-Ardından içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını da koyarak çırpıcı yardımı ile karıştırın.
-Tereyağı muhallebinin içinde eridikten sonra altını kapatarak ocaktan alın.
-Baton kek kalıbının içerisini streç film ile kaplayın. Daha sonra pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içerisine dökün.
-Tencerede kalan muhallebinin içine kakaoyu da boşaltarak karıştırın. Daha sonra kek kalıbının içine döktüğünüz muhallebinin üzerine tenceredeki muhallebiyi de dökün.
-Kalıbın içine döktüğünüz muhallebi oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında yaklaşık olarak 1 veya 2 saat kadar soğuduktan sonra dolaptan çıkartın.
-Üzerinden streç filmi çıkartarak bir tencerede çikolata sosunu hazırlayın. Dilimledikten sonra servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin.
-Soğuduktan sonra servis edilmesi önerilir. Şimdiden hepinize afiyet bal ve olsun.