Kesme Muhallebi Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 7 gün
Mesajlar
17,901
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
kesme-muhallebi-tatlisi-tarifi-p6dwc63uf4jjqsewskn64zo916ndwwss028igoz32g.jpg


Kesme Muhallebi Tatlı Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler:

-1 litre süt

-9 yemek kaşığı irmik

-9 yemek kaşığı toz şeker

-1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

-1 yemek kaşığı tereyağı

-2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

-1 paket çikolata sosu

Kesme Muhallebi Tatlısı Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Kesme muhallebi tatlısı tarifini hazırlamak için ilk olarak sütü, şekeri ve irmiği bir tencerenin içine alın. Hepsini sürekli olarak karıştırarak pişirin.

-Tencere kaynadıktan sonra boza kıvamını alacak kadar pişirmeye devam edin.

-Ardından içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını da koyarak çırpıcı yardımı ile karıştırın.

-Tereyağı muhallebinin içinde eridikten sonra altını kapatarak ocaktan alın.

-Baton kek kalıbının içerisini streç film ile kaplayın. Daha sonra pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içerisine dökün.

-Tencerede kalan muhallebinin içine kakaoyu da boşaltarak karıştırın. Daha sonra kek kalıbının içine döktüğünüz muhallebinin üzerine tenceredeki muhallebiyi de dökün.

-Kalıbın içine döktüğünüz muhallebi oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında yaklaşık olarak 1 veya 2 saat kadar soğuduktan sonra dolaptan çıkartın.

-Üzerinden streç filmi çıkartarak bir tencerede çikolata sosunu hazırlayın. Dilimledikten sonra servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin.

-Soğuduktan sonra servis edilmesi önerilir. Şimdiden hepinize afiyet bal ve olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt