Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer



Keşkül tarifi

Malzemeler:


  • 250 g kabuksuz badem içi
  • 1 kg süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 tutam tuz
  • Şam fıstığı


Yapılışı


Bademler sıcak suya konup yumuşatılır ve un ufak olana kadar mutfak robotunda çekilir.


Ufalanmış bademler havanda macun kıvamına gelinceye kadar dövülür ve büyük bir kaseye konur. 1 su bardağı sıcak süt eklenir Bademle süt birbirine yedirilir ve karışım tel süzgeçten geçirilir.


Diğer taraftan şeker, tuz ve pirinç unu orta boy bir tencereye konup süt azar azar katilarak kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatılır. Kaynayınca süte ezilen bademler eklenip tekrar karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan alınır.


Kaselere paylaştırdıktan sonra üzerine şam fıstığı serpilir. 2-3 saat dolapta dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edilir.


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt