Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
Malzemeler:250 g kabuksuz badem içi1 kg süt3 çorba kaşığı pirinç unu1,5 su bardağı şeker1 tutam tuzŞam fıstığıYapılışıBademler sıcak suya konup yumuşatılır ve un ufak olana kadar mutfak robotunda çekilir.Ufalanmış bademler havanda macun kıvamına gelinceye kadar dövülür ve büyük bir kaseye konur. 1 su bardağı sıcak süt eklenir Bademle süt birbirine yedirilir ve karışım tel süzgeçten geçirilir.Diğer taraftan şeker, tuz ve pirinç unu orta boy bir tencereye konup süt azar azar katilarak kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatılır. Kaynayınca süte ezilen bademler eklenip tekrar karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan alınır.Kaselere paylaştırdıktan sonra üzerine şam fıstığı serpilir. 2-3 saat dolapta dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edilir.
Malzemeler:
Yapılışı
Bademler sıcak suya konup yumuşatılır ve un ufak olana kadar mutfak robotunda çekilir.
Ufalanmış bademler havanda macun kıvamına gelinceye kadar dövülür ve büyük bir kaseye konur. 1 su bardağı sıcak süt eklenir Bademle süt birbirine yedirilir ve karışım tel süzgeçten geçirilir.
Diğer taraftan şeker, tuz ve pirinç unu orta boy bir tencereye konup süt azar azar katilarak kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatılır. Kaynayınca süte ezilen bademler eklenip tekrar karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan alınır.
Kaselere paylaştırdıktan sonra üzerine şam fıstığı serpilir. 2-3 saat dolapta dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edilir.