Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

KEŞKEF (KEŞKEK)

Katılım
1 ay 21 gün
Mesajlar
236
Tepkime puanı
58
Yaş
35
Konum
Ordu
KEŞKEF (KEŞKEK)
keskef_keskek-18e0c9c5-b289-4e56-85cc-bd591e60b110.jpg


Keşkef (Keşkek) tarifi için malzemeler
300 gr dövme (aşurelik buğday)100 gr nohut5.5 su bardağı su750 gr kemikli koyun eti60 gr margarinTuz
karabiber
kırmızı tozbiber

Keşkef (Keşkek) Nasıl Yapılır
Dövme ve nohudu akşamdan 2.5 bardak su ile ıslatın. Eti basınçlı tencereye alın. Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin.
Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına alın. Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın.
 


Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst Alt