Kekikli Grisini Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 15 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9619
İçindekiler

2 su bardağı un

2 çay kaşığı instant maya

1 çay bardağı ılık su

1/2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı susam

2 yemek kaşığı toz kekik

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı su

Yapılışı

1 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üzerine instant kuru hamur maya, tuz ve şeker ekleyip güzelce karıştırın. Kalan unu ılık suyla birlikte yavaş yavaş yoğurma kabına ekleyip ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan tenis topu büyüklüğünde parçalar koparın ve bu parçaları parmak uzunluğunda silindir haline getirin. Tezgaha biraz un serpip tüm hamur parçalarını inceltin ve çubuklar elde edin. Çubuk şeklindeki hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve yaklaşık 20 dakika mayalandırın. Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra gri sinilerin üzerine yumurta sarısı ve suyu karıştırarak elde ettiğiniz karışımdan sürün. Grisinilerin üzerine susam ve kekik serptikten sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
 
Geri
Üst Alt