Kazak kalpağı pilavı tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 6 gün
Mesajlar
17,901
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
2132

MALZEMELER​

  • 2 su bardağı pirinç3 su bardağı su2 çorba kaşığı tereyağı2 adet kesme şeker1 adet defne yaprağı1 adet soğan1 çorba kaşığı sıvı yağ250 gram kıyma4 adet havuç Yarım demet maydanoz1 çay kaşığı yenibahar Tuz, karabiber
Pirinci ayıklayıp, sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletin. Yıkayıp, süzgeçten geçirin. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun. Kesme şeker, defne yaprağı, su ve tuz ekleyin. Kaynayınca pirinci ekleyip, karıştırın. Kısık ateşte demlendirin. Bir tavaya rendelenmiş soğan ve 1 çorba kaşığı sıvı yağı koyun. Soteleyip, kıymayı ekleyin. Kıyma, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber, yenibahar ve kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın. 4 adet havucu soyup rendeleyin. Yarısını sıcak olan kıymaya karıştırın.
Yuvarlak ve derin bir kaseye hazırlanan kıymalı harcı koyup bastırın. Üzerine kalan havuçları bastırın. En üste de, içinden defne yaprağını aldığınız pilavı koyun. Servis tabağına ters çevirip çıkarın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt