Kaytaz Böreği Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
SCqVTC.jpg

Malzemeleri

  • 1,5 kg un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığıTuz
İç harcı için;

  • Yarım kg kıyma
  • 2 yemek salça
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı Karabiber
Açmak için;

  • 1 kase zetinyağı
Yapımı

  1. Hamur için gerekli malzemeleri karıştırın. Ele yapışan cıvık bir hamur elde etmek amacıyla yoğurun ve mayalandırmaya bırakın.
  2. Mayalanmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın. Bunları bir kaseye koyduğunuz zeytinyağınıza batırarak bir tepsi içinde çektirerek elinizle açın.
  3. Önce ikiye sonra dörde en son altıya katlayın. Katlanan kısmı alta gelecek şekilde yağladığımız tepsiye yerleştirin.
  4. İç harcınız için kuru soğanları yemeklik doğrayın.
  5. Bütün malzemeleri karıştırıp hamurlarımızın üzerine elinizle bastırarak yerleştirin.
  6. Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırında kızarana dek pişirin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt