Kayısı hangi hastalıklara iyi gelir?
Güzel kokusu ve tadıyla en fazla tercih edilen meyvelerden birisi olan kayısı katı ve sıvı bir biçimde tüketilebilmektedir. İçinde çokca vitamin ve mineral bulunduran kayısı benzer zamanda kurutularak da yenebilir.
Kayısı içinde bok ölçüde antioksidan bulundurur. Betakaroten ve fenolik bileşikler vesilesiyle iltihaplı bölümlerin iyileşmesinde ve katarakt gibi rahatsızlıkların oluşmasını önlemede önemli kabul edilen bir rol oynar. İçindeki A ve C vitaminleri hasebiyle göz ve deri hastalıklarının oluşmasını engeller. Dolaylı olarak kayısı hem önleyici aynı zamanda onarıcı bir meyvedir.
Kayısının başlıca yararlarından birisi de vücudumuzdaki zararlı atıkların dışarı atılmasında önemli rol oynamasıdır. Bu neden ile bağırsak problemi yaşayan kimseler için kayısı öok faydalı bir meyvedir. Bunun yanında bu meyve hasebiyle vücudumuzdaki kan dolaşımı hızlanır.
Kayısı cildinde sorun yaşayan kimseler için de tavsiye edilir. Akne ve sivilcilerin tedavisinde taze ve kuru sayısı önemli görülen bir iyileştirme sağlamaktadır. Kayısı, çocukların zihinsel ve bedensel gelişimi için uzmanlarca tavsiye edilen bir meyvedir.
Kayısı kandaki kalsiyum ve potasyum eksikliğine iyi gelir. Bu vesileyle beyinde zihin açıklığı ve sakinleşme sağlamaktadır. Baş ağrısı için de önerilen meyve, migren hastalarının tedavisinde önemli kabul edilen bir yere sahiptir.
Kayısının içinde yer alan vitaminlerin başında A, B, C ve P vitaminleri gelir. Kuru, taze ve sıvı olarak tüketildiğinde benzer katkıyı vücudumuza sağlayabilir. Bilhassa cilde de fayda sağlayan kayısı, yüksek miktarda demir, magnezyum, kalsiyum ve fosfor içermektedir
İçindeki mineraller hasebiyle kalp ve şeker hastalıklarının tedavisinde kayısı, başlıca tüketilmesi gerekli olan meyvelerden birisidir. Bu rahatsızlığı yaşayan insanların yemek programlarında kuru, taze ve kayısı suyu muhakkak bulunmalıdır. Kansızlığa da iyi gelen bu meyve hasebiyle kimselerin üstünde bulunan halsizlik ve yorgunluk ortadan kalkar.
Kayısının iyi geldiği hastalıklardan bir diğeri ise ülserdir. Bağırsaklara sağladığı faydadan ötürü mide üstünde de onarıcı bir etkiye sahip olan kayısı benzer zamanda hemoroit problemlerine karşı da iyi gelir. Kabızlık problemi yaşayan insanların muhakkak gün içerisinde 3 öğün kayısı tüketmesi gerekmektedir. Kayısının kahvaltılarda da kuru olarak tüketilmesi uzman diyetisyenler tarafından önerilir
Güzel kokusu ve tadıyla en fazla tercih edilen meyvelerden birisi olan kayısı katı ve sıvı bir biçimde tüketilebilmektedir. İçinde çokca vitamin ve mineral bulunduran kayısı benzer zamanda kurutularak da yenebilir.
Kayısı içinde bok ölçüde antioksidan bulundurur. Betakaroten ve fenolik bileşikler vesilesiyle iltihaplı bölümlerin iyileşmesinde ve katarakt gibi rahatsızlıkların oluşmasını önlemede önemli kabul edilen bir rol oynar. İçindeki A ve C vitaminleri hasebiyle göz ve deri hastalıklarının oluşmasını engeller. Dolaylı olarak kayısı hem önleyici aynı zamanda onarıcı bir meyvedir.
Kayısının başlıca yararlarından birisi de vücudumuzdaki zararlı atıkların dışarı atılmasında önemli rol oynamasıdır. Bu neden ile bağırsak problemi yaşayan kimseler için kayısı öok faydalı bir meyvedir. Bunun yanında bu meyve hasebiyle vücudumuzdaki kan dolaşımı hızlanır.
Kayısı cildinde sorun yaşayan kimseler için de tavsiye edilir. Akne ve sivilcilerin tedavisinde taze ve kuru sayısı önemli görülen bir iyileştirme sağlamaktadır. Kayısı, çocukların zihinsel ve bedensel gelişimi için uzmanlarca tavsiye edilen bir meyvedir.
Kayısı kandaki kalsiyum ve potasyum eksikliğine iyi gelir. Bu vesileyle beyinde zihin açıklığı ve sakinleşme sağlamaktadır. Baş ağrısı için de önerilen meyve, migren hastalarının tedavisinde önemli kabul edilen bir yere sahiptir.
Kayısının içinde yer alan vitaminlerin başında A, B, C ve P vitaminleri gelir. Kuru, taze ve sıvı olarak tüketildiğinde benzer katkıyı vücudumuza sağlayabilir. Bilhassa cilde de fayda sağlayan kayısı, yüksek miktarda demir, magnezyum, kalsiyum ve fosfor içermektedir
İçindeki mineraller hasebiyle kalp ve şeker hastalıklarının tedavisinde kayısı, başlıca tüketilmesi gerekli olan meyvelerden birisidir. Bu rahatsızlığı yaşayan insanların yemek programlarında kuru, taze ve kayısı suyu muhakkak bulunmalıdır. Kansızlığa da iyi gelen bu meyve hasebiyle kimselerin üstünde bulunan halsizlik ve yorgunluk ortadan kalkar.
Kayısının iyi geldiği hastalıklardan bir diğeri ise ülserdir. Bağırsaklara sağladığı faydadan ötürü mide üstünde de onarıcı bir etkiye sahip olan kayısı benzer zamanda hemoroit problemlerine karşı da iyi gelir. Kabızlık problemi yaşayan insanların muhakkak gün içerisinde 3 öğün kayısı tüketmesi gerekmektedir. Kayısının kahvaltılarda da kuru olarak tüketilmesi uzman diyetisyenler tarafından önerilir