Ekli dosyayı görüntüle 10658
pirinç
4 buçuk su bardağı
et suyu
250 gram (g)
dana kuşbaşı
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 tatlı kaşığı
tuz
Yarım tatlı kaşığı
Karabiber
• Kavurmayı damak tadınıza göre koyun, kuzu veya dana eti ile yapabilirsiniz.
• Kavurmayı pişirirken ocağın önce yüksek ateşte mühürlemeniz, ardından ise kısık ateşte uzun uzun pişirmeniz gerekir. Böylelikle kavurmanız daha yumuşak olacaktır.
• Eğer etler kavrulurken suyu az gelirse, sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
• Kavurma hazırlarken kullanacağınız iç yağ etinizi hem daha lezzetli yapar hem de daha uzun süre saklamanıza yardımcı olur.
1.
Koyunun yağlı bölümünde ki etinden ve kuyruk yağından yapılmaktadır. Et , yağı ile birlikte tencereye eklenerek ısıtılır.
2.
Pirinci az tuzlu ılık suda 30 dakika ıslayıp , süzgece süzün.
3.
Tencereye tereyağını ve kavurmanın yağlı kısmını ekleyip, kızdırın. Pirinci de içerisine ekleyip, 10 dakika pirinçler beyazlayıncaya kadar kavurun.
4.
Tuz, karabiber ve sıcak et suyunu ekledikten sonra, kaynayınca kapağını kapatıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin.
5.
Tencerede ki pilavı tahta kaşıkla karıştırıp, üzerine mutfak havlusu örtüp, kapağını kapatın. 15 dakika demlenmesi için bekletin.
6.
Pilavı tahta kaşıkla tekrar karıştırın, servis kabına alıp, sıcak olarak servis edin.
Kavurmalı Pilav Tarifi Malzemeleri
3 su bardağıpirinç
4 buçuk su bardağı
et suyu
250 gram (g)
dana kuşbaşı
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 tatlı kaşığı
tuz
Yarım tatlı kaşığı
Karabiber
Kavurmalı Pilav Tarifi Püf Noktaları
• Kavurmayı damak tadınıza göre koyun, kuzu veya dana eti ile yapabilirsiniz.
• Kavurmayı pişirirken ocağın önce yüksek ateşte mühürlemeniz, ardından ise kısık ateşte uzun uzun pişirmeniz gerekir. Böylelikle kavurmanız daha yumuşak olacaktır.
• Eğer etler kavrulurken suyu az gelirse, sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
• Kavurma hazırlarken kullanacağınız iç yağ etinizi hem daha lezzetli yapar hem de daha uzun süre saklamanıza yardımcı olur.
Kavurmalı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
1.
Koyunun yağlı bölümünde ki etinden ve kuyruk yağından yapılmaktadır. Et , yağı ile birlikte tencereye eklenerek ısıtılır.
2.
Pirinci az tuzlu ılık suda 30 dakika ıslayıp , süzgece süzün.
3.
Tencereye tereyağını ve kavurmanın yağlı kısmını ekleyip, kızdırın. Pirinci de içerisine ekleyip, 10 dakika pirinçler beyazlayıncaya kadar kavurun.
4.
Tuz, karabiber ve sıcak et suyunu ekledikten sonra, kaynayınca kapağını kapatıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin.
5.
Tencerede ki pilavı tahta kaşıkla karıştırıp, üzerine mutfak havlusu örtüp, kapağını kapatın. 15 dakika demlenmesi için bekletin.
6.
Pilavı tahta kaşıkla tekrar karıştırın, servis kabına alıp, sıcak olarak servis edin.