Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Kavrulmuş cevizli kereviz salatası tarifi

Katılım
3 ay 28 gün
Mesajlar
2,039
Tepkime puanı
902
Konum
Yıldızlardan
Malzemeler:

  • 250 gr süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 - 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
—————————

  • 1 büyük kereviz
  • 1 granny smith elma
—————————

  • 5 tam ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
—————————

  • 2 dal dereotu
  • 2 yemek kaşığı nar tanesi



1082662_8dcdf392fdd92cb056ee636709eb77ec.jpg


Yapılışı:

*Süzme yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz ve dereotunu geniş bir kaseye aktarıp karıştırın.


*Kerevizin kabuğunu soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin, kararmaması için bekletmeden yoğurtlu kaşıma ekleyip karıştırın. Elmayı kabuğuyla veya kabuğunu soyup rendeleyerek kerevizli yoğurda ilave edip karıştırın ve servis tabağına aktarın.


*Ceviz içlerini iri parçalara ayırıp zeytinyağı ile birlikte küçük bir tavada orta ateşte 3 - 4 dakika kavurun, toz biberi ekleyip ocağı kapatın.


*Kereviz salatasını servis tabağına aktarın, kavrulmuş ceviz ve biberli yağı salatanın üzerine gezdirin. Dereotu yaprakları ve nar taneleriyle süsleyin.


Kısa bir not:

*Kereviz soyulduğunda rengi çabuk kararan bir sebze olduğundan yoğurtlu kaşımı önceden hazırlayıp rendelenmiş kerevizleri bekletmeden yoğurda eklemek bu tarifin en önemli püf noktası!
 


Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst Alt