Katıyağsız Fındıklı Kurabiye Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 15 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9849
Malzemeler

  • 2 yumurta (beyazı dışına)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı un (1 bardağını tam buğday unu kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş fındık kırığı
  • Gerekirse hamuru toparlamak için 2 yemek kaşığı süt
  • Ayrıca: Dışını bulamak için fındık kırığı

  • HAZIRLANIŞI

    Yumurta pudra şekeri ve sıvı yağı el Çırpıcısıyla veya spatulayla biraz karıştırın nişasta kabartma tozu vanilya ve fındık kırığını ekleyip karıştırın. unu azar azar hamura ekleyin.

    Eğer hamuru toparlamakta zorlanırsanız veya un fazla kaçar kıvamı biraz katı olursa iki yemek kaşığı süt ekleyip kıvamı yumuşatabilirsiniz.

    Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın önce yumurta akına, sonra fındık kırığına bulayıp tepsiye dizin.

    Oklavayla veya farklı bir aletin arka kısmıyla kurabiyelerin üstüne bastırıp küçük bir çukur oluşturun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin.

    Fırından çıkarmadan hemen önce kurabiyelerin orta kısmına oklavayla bir kere daha bastırdım. Çünkü kabardığı için çukurlar biraz kaybolmuştu.

    Kızaran kurabiyeleri fırından alıp soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra eritilmiş sütlü çikolatayla ortasındaki çukurları doldurun.

    Afiyet şifa olsun
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt