Kaşarlı Anne Köftesi Tarifi

Katılım
3 yıl 7 ay 2 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
234_picture_1599775957.png

Malzemeler:
6-7 kişilik
250 Gram İki kez çekilmiş orta yağlı Dana Kıyma
250 Gram İki kez çekilmiş orta yağlı Kuzu Kıyma
5 Dilim Kabuksuz Bayat Ekmek
2 Adet Orta boy Kuru Soğan
1 Çay Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
1 Bağ İnce doğranmış Maydanoz
1 Çay Kaşığı taze çekilmiş Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Silme Tatlı Kaşığı İnce Tuz
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
8 Adet Taze küp doğranmış Kaşar Peyniri

Yapılışı:
Derince bir kaba kabuklarını ayıkladığınız bayat ekmekleri alıp süt ile ıslatın.
Kuru soğanları soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin ve sıkarak acı suyunu atın ve harca ekleyin.
Kıymaları, ince doğranmış maydanozu, bir yumurtayı ve baharatları harca ekleyerek en az on beş dakika kadar çarpa çarpa yoğurun.
İrice ceviz büyüklüğünde kopardığınız köfteleri elinizle yuvarlayıp ortasını parmağınızla açın ve küp doğranmış kaşarı köftenin içine yerleştirerek yeniden yuvarlayıp şekil verin.
İyice ısıttığınız izli döküm tavanızı bir kaşık sıvı yağ ile yağlayıp fazlasını kağıt peçete ile alın.
Köfteleri tavaya alıp ilk aşamada kaşık ile bastırıp arkalı önlü iki üç dakika, ya da arzunuza göre beş dakika pişirin.
Sıcak servis edeceğimiz anne köftelerine patates püresi, ızgara tavada pişireceğiniz köz domates ve biber çok yakışacaktır. Afiyet olsun !
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt