Karpatka Tarifi - Polonya Mutfağı

Katılım
2 yıl 2 ay 14 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 11959

Malzeme Listesi

  • HAMURU İÇİN
  • 1 su bardağı su (+1/4 su bardağı)
  • 1 su bardağı un (+1/4 su bardağı)
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 5 adet yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • KREMASI İÇİN
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilin
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 125 gram tereyağı

Yemeğin Yapılışı

Adım1

Hamuru için ufak bir tencerede su, tereyağı ve tuzu orta ateşte kaynar hale getirin. Karışıma unu karıştırarak ekleyin, fazla su ve topaklar gidene kadar hamuru pişirin.

Adım2

Bu işlem 3-5 dakika sürebilir. Hamuru soğuması için başka bir kaba alın.

Adım3

Ilınan hamura kabartma tozunu ve tek tek yumurtaları karıştırarak yedirin. Hamurun yarısını yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba yayın ve fazla düzleştirmeyin.

Adım4

190-200 derecelik fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen hamuru kalıptan çıkarın ve oda ısısında soğutun. Kalan yarısı için aynı işlemi tekrar uygulayın.

Adım5

Kreması için tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırın ve ocağa alın. Orta ateşte sürekli çırparak muhallebi kıvamı alana kadar çırpın.

Adım6

Kıvam alan kremayı ocaktan alın ve kabuklanmaması için üzerine streç film serip soğutun.

Adım7

Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını çırpın, kremayı azar azar ekleyerek homojen ve pürüzsüz hale getirin.

Adım8

Kalıbın tabanına pişen hamurlardan birini koyun, kalıbı kapatın, kremanın tamamını hamuru örtecek şekilde dökün, düzleştirin ve son olarak diğer hamuru da hafifçe bastırarak kapak yapın.

Adım9

Pastanızı buzdolabında en az 3 saat krema sertleşene kadar dinlendirin. Pastayı kalıptan çıkartın ve üstüne pudra şekeri serperek servis edin.

Adım10

Ölçüleri 200 ml'lik bardakla uygulayın. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt