Karışık Kırmızı Meyveli Ve Vanilya Şuruplu Kek

Katılım
2 yıl 2 ay 6 gün
Mesajlar
17,901
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 11890

Karışık Kırmızı Meyveli Ve Vanilya Şuruplu Kek Tarifi İçin Malzemeler​

Malzemeler
  • 125 gr tereyağı
  • 220 gr toz şeker
  • 3 yumurta
  • 75 gr un
  • 35 gr kek unu
  • 60 gr ince çekilmiş badem
  • 80 ml krema
  • 225 gr dondurulmuş karışık kırmızı meyve (çilek~ahududu~böğürtlen)
  • 100 gr çekirdeksiz vişne
Vanilya şurubu için
  • 125 ml su
  • 110 gr toz şeker
  • 2 çubuk vanilya

Karışık Kırmızı Meyveli Ve Vanilya Şuruplu Kek Nasıl Yapılır?​

Bu özel keki pasta tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Tereyağı ve şekeri geniş bir kaba alın. Şeker eriyip karışım özleşinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kek unu ve ince çekilmiş bademi bir kasede harmanlayın.
Krema, karışık kırmızı meyveler ve vişneleri ekleyip karıştırın. Meyveli ve unlu karışımı şekerli tereyağı karışımına ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız kek harcını, yağladığınız 20 cm çapında taban kısmı şekilli bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Çubuk vanilyaları kopmayacak şekilde ortadan ikiye kesin. Bıçağın ucuyla vanilya çekirdeklerini çıkarıp şuruba ekleyin. 5 dakika bekletip süzün. Hazırladığınız şurubu kekin üzerine gezdirerek dökün. İki saat bekletip servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt