- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 100 g soğuk tereyağı
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı soğuk su
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 Trabzon hurması
- Toz Antep fıstığı
Karamelli Trabzon Hurmalı Tartölet
Nasıl Yapılır
- Tereyağını küp doğrayıp geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine un, pudra şekeri, soğuk su ve yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
- Hamuru streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Tartölet kalıplarını tereyağı ile yağlayıp üzerine çok az un serpin.
- Dinlenen hamuru 6 bezeye ayırın. Unlu tezgah üzerinde açıp yağladığınız kalıplara yayın.
- Hamurun tabanına çatalla delik açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- Tartöletleriniz soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın. Dolgusu için Trabzon hurmasını çatalla ezerek püre haline getirin.
- Soğuyan tartöletlerin ortasını doldurun. Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.