Kapyalı beğendi nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8824

Kapyalı beğendi malzemeler

  • 250 gr dana kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
Beğendi için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 tane kapya biber
KAPYALI BEĞENDİ YAPILIŞI

  • Etleri soteleyin.
  • Üzerine sıvı yağ ve tereyağı ekleyip ince ince doğanmış biberleri ve soğanı ilave edin.
  • Soğan ve biberler yumuşayınca rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin.
  • Etler yumuşayıp piştiğinde tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocaktan alın.
  • Beğendi için kapya biberlerin içini temizleyin.
  • 1 yemek kaşığı unu bir tatlı kaşığı tereyağıyla kavurun.
  • Sütü ekleyip çırpın. Beşamel sos piştiğinde kaşar peyniri ekleyip ezerek karıştırın.
  • En son tuz ekleyip servis tabağına alın.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 30 gün
Mesajlar
25,264
Tepkime puanı
8,714
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Kabya'nın çiğ biberi közlenince güzel oluyor .. kızartmasıda sulu oluyor tadı damak tadı olarak pek bana uymasa bile sarımsaklı yoğurt varsa üzerinde benim hoşuma gidiyor yiyorum..
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt