- 400gramkamkat (kumkuat)
- 1,5su bardağıtoz şeker
- 1yemek kaşığılimon suyu
- 1litresu
Kamkat (Kumkuat) Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kamkatları saplarından ayırın ve bir tencerenin içerisine alın. Yarına 2 su bardağı su ilave edin ve 3-4 saatte bir suyunu değiştirerek yarım gün suyun içinde bekletin.
- Hafif yumuşayan kamkatları ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Dilerseniz daha minik parçalar haline getirin, dilerseniz de iki parçaya bölünmüş halde bırakın.
- Temizlediğiniz kamkatları tencerenin içerisine yeniden alın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak ertesi sabaha kadar bekletin.
- Ertesi gün üzerine 1,5 su bardağı su ilave ederek yumuşayıp kıvam alana kadar reçelinizi karıştırarak kaynatın.
- Kıvam alınca oda sıcaklığında soğutun ardından kavanozun içerisine aktarın. Oda sıcaklığında ya da buzdolabında muhafaza ederek dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.