Kahvenin 6 farklı faydası

Katılım
3 yıl 5 ay 29 gün
Mesajlar
3,002
Tepkime puanı
1,099
Konum
Gezegen
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Ekli dosyayı görüntüle 3667

Fazla tüketmenin zararları konusunda uzmanlar tarafından hep uyarıldığımız kahve, yapılan yeni araştırmalar ile bu genellemeyi yıkıyor. Makul miktarda tüketilen kahvenin hiç zararlı olmadığı hatta vücuda faydalı yönlerinin de olduğu belirlendi.

Beyni korur​

Kahvenin içerisinde bulunan ve ne olduğu tam bilinemeyen bir şeyin alzheimer riskini azalttığı öne sürülüyor. Her gün tüketilen 5 veya 6 fincan kahvenin hastalığın oluşumunda etkili olan beta amiloid birikimini azalttığı yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Kahve yeni beyin nöronları oluşturma, beyin hücresi yaratma, dikkati toparlama ve konsantrasyon kabiliyetini yükseltme gibi faydalar da sağlıyor.

Kadınlarda depresyon riskini azaltır​

Kafeinli kahve içen kadınlarda içmeyenlere göre depresyon riski daha azdır. Yapılan araştırmalar günde 2-3 fincan kahve içen kadınlarda depresyona girme ihtimalinin yüzde 15, 4 veya daha fazla içenlerde ise yüzde 20 azaldığını ortaya koymuştur.

Kahvenin 6 farklı faydası

En yaygın cilt kanserini önler​

Dünyada en sık rastlanan cilt kanseri türü olan bazal hücreli Karsinom'u önlemek için kahve tüketimi tavsiye ediliyor. Yapılan araştırmalarla, 3 veya daha fazla kafeinli kahve içen kadınlarda bu hastalığa yakalanma riskinin yüzde 20, erkeklerde ise yüzde 9 oranında azaldığını sonucu ortaya çıkmıştır. Kafeinsiz kahve aynı koruyucu etkiye sahip değildir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir​

Erken ölüm riskini azaltmak için kahve önemlidir.Sebebi ise kahvenin bağışıklık sisteminizi harekete geçirip onu daha sağlıklı ve güçlü bir hale sokması denilebilir. Karaciğeriniz, kalbiniz ve sindirim sisteminiz için de çok yararlı olan kahvenin doğal olarak öğütülmüş olanını kullanmak gerekiyor.

Kahvenin 6 farklı faydası

Kilo vermenize yardımcı olur​

Bedeninizin yağ depolamaya başlamasının nedeni vücudumuzda bulunan leptin hormonu seviyesinin düşük olmasıdır. Bu düşük seviyekilo almanızı sağlar. Kahve bedeninizdeki hormon seviyelerini yükseltir. Kahve bağımlılarının zor kilo alması ve yaptıkları egzersizlerden hızlı sonuç almaları bu sebeptendir.

Hafızayı güçlendirir​

Kahveden aldığımız uyarıcılar sadece hormonlarımızı ve ruh halimizi etkilemez. Uzun bir süreçte kahve tüketimi hafızayı da güçlendirir.Öğrendiğimiz tüm bilgiler ilk başta kısa süreli hafızamıza depolandığından ve yaklaşık bir saat sonra uzun süreli belleğimize aktarıldığından kahve detayı bize avantaj sağlıyor denilebilir.

Kahvenin 6 farklı faydası
 

Uhibbu

اُحِبُّ
Katılım
3 yıl 7 ay
Mesajlar
906
Tepkime puanı
801
Konum
istanbul
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
2. Şık için kahveye yüklenmem gerekiyor.

Teşekkürler Daisy:cy1:
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt