Kabaklı makarna nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
1022360_620x360.jpg

Malzemeler (4 kişilik)

  • 500 g makarna
  • 4 adet kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 250 g krem peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu
Yapılışı

Makarna paketin üstündeki tarife uygun pişirilir. Makarna pişerken diğer tarafta bir tencerenin içinde zeytinyağı hafif ısıtılır ve içinde soğan öldürülür, içine ince doğranmış kabak eklenir ve tencerenin kapağı örtülür. Kabaklar yumuşayıp sularını çekince kızarmasını beklemeden altları kapatılır, tuz&biber serpilir. Pişen makarna, kabak sosu ile karıştırılır, içine en son krem peynir ve taze dereotu da eklendikten sonra servis edilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt