Ekli dosyayı görüntüle 12275
· 250 g jalapeno biberi
· 1 su bardağı su
· 1 su bardağı sirke
· 1 yemek kaşığı salamura tuz
· 2 diş sarımsak
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:· 250 g jalapeno biberi
· 1 su bardağı su
· 1 su bardağı sirke
· 1 yemek kaşığı salamura tuz
· 2 diş sarımsak
Jalapeno turşusu tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:- Biberleri yıkayıp yuvarlak şeklinde dilimleyin.
- Sarımsakların kabuklarını soyun.
- Bir büyük kavanozun içine sarımsak ve dilimlediğiniz biberleri koyun.
- Ocakta yer alan sos tenceresinin içine su, tuz ve sirkeyi ekleyip kaynatın.
- Ardından kavanoza ekleyin.
- Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 1 hafta bekletin.
- 1 hafta sonunda turşunuzu Buzdolabında saklayın.
- Kavanozu açtıktan sonra 10 gün içinde tüketin.