İtalyan Mantısı

Katılım
3 yıl 6 ay 11 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Malzemeler,
Hamuru için,

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı un

Harcı için,

  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım paket labne peyniri (100 gram)

Domates Sosu için,

  • 5 adet büyük boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı,

1. Domates sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyin.
2. Tavaya zeytinyağını alıp ısıtın.
3. Soğanı incecik doğrayıp tavaya alın.
4. Rengi değişene kadar kavurun.
5. Rendelenmiş domatesi ilave edip pişirmeye devam edin.
6. Sarımsağı rendeleyip sosa ilave edin.
7. Domates suyunu çektikten sonra tuz ekleyip karıştırın.
8. Sosu ocaktan indirdikten hemen sonra toz şeker, fesleğen ve tereyağını ekleyip karıştırın.
9. Mantı harcını hazırlamak için maydanozu incecik kıyın.
10. Kâsede labne peynir ve maydanozu karıştırın.
11. Mantı hamurunu hazırlamak için derin bir kaba unu alıp ortasını havuz gibi açın.
12. Yumurta, tuz ve yağı ilave edip karıştırıp yoğurun.
13. Hamuru incecik açıp istediğiniz şekilde kesin.
14. İçlerine labne peynirli karışım koyup sıkıca kapatın.
15. Mantıları tepsiye alıp 20 dakika bekletin.
16. Sürenin sonunda kaynar suda 8 dakika haşlayın.
17. Mantıyı büyük bir servis tabağına alın.
18. Üzerine domatesli sosu döküp servis yapın.

Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt