İşte yüksek lif içeren tarçınlı yulaf lapası tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 19 gün
Mesajlar
17,742
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 12049
Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 silme tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı bal

  • Üzeri İçin;

  • Dilediğiniz çeşit yaş ya da kuru meyve
  • Ev yapımı frambuaz reçeli *opsiyonel
  • Sevdiğiniz yağlı tohumlar ya da şekersiz fıstık ezmesi


Hazırlama:

  • Öncelikle bir pişirme tenceresi içinde yulaf ezmeleri ile suyu nişasta açığa çıkana kadar karıştırarak pişirin.
  • Sonrasında sütü 2 ayrı seferde ilave ederek devamlı olarak karıştırın.
  • Toz tarçını da ilave edin ve lapanızın kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • En son istediğiniz kıvamı elde edince lapanızı ocaktan alın ve balın ilave edip son kez karıştırın.
  • Sonrasında dilediğiniz kaseye aktarın ve üzerini sevdiğiniz malzemeler ile süsleyip besleyiciliğini artırın.
 
Geri
Üst Alt