- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 12049
Malzemeler:
Hazırlama:
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 yemek kaşığı bal
Üzeri İçin;
- Dilediğiniz çeşit yaş ya da kuru meyve
- Ev yapımı frambuaz reçeli *opsiyonel
- Sevdiğiniz yağlı tohumlar ya da şekersiz fıstık ezmesi
Hazırlama:
- Öncelikle bir pişirme tenceresi içinde yulaf ezmeleri ile suyu nişasta açığa çıkana kadar karıştırarak pişirin.
- Sonrasında sütü 2 ayrı seferde ilave ederek devamlı olarak karıştırın.
- Toz tarçını da ilave edin ve lapanızın kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
- En son istediğiniz kıvamı elde edince lapanızı ocaktan alın ve balın ilave edip son kez karıştırın.
- Sonrasında dilediğiniz kaseye aktarın ve üzerini sevdiğiniz malzemeler ile süsleyip besleyiciliğini artırın.