- Katılım
- 2 yıl 9 ay
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
MALZEMELER
3 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı rondodan geçirilmiş bisküvi
1 çay bardağı kırılmış ceviz
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
- Havuçlu cezerye için, tavamıza rendelenmiş olduğumuz havucu ve şekeri alarak, havuçlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Pişen havuçları soğumaya bırakalım. Soğuyan havucumuzu üzerine rondodan geçirdiğimiz petibör bisküviyi ve cevizimizi de ekleyerek karıştıralım.
- Tezgahımıza streç film serelim ve üzerine hindistan cevizimizi yayalım.
- Havuçlu harcımızı da koyarak kaşık yardımı ile yayalım. Streç film yardımı ile rulo şeklinde sararak, 1-2 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- Hazır olan havuçlu cezeryemizi verev şekilde keselim. Çok çabuk hazırlanabilen bu lezzetli cezeryeleri dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim.