- Katılım
- 2 yıl 9 ay 5 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Havaların soğumasıyla yol köşelerinden kokusu gelen kestane, hem lezzeti hem faydalarıyla göz kamaştırıyor.
"Kestane kebap, yemesi sevap" sözüyle de bilinen kestane, kabuklarından ayrılarak tüketiliyor.
İçerdiği vitamin ve minarellerle oldukça faydalı bir besin olan kestane, kabuğuyla da birçok alanda işe yarıyor.
İşte kestane kabuklarını çöpe atmaktan vazgeçirecek bilgiler...
Kestane kabuğu suyu
Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan kestanenin kabuğunun da insan sağlığına pek çok faydası vardır. Kestane kabuğunu haşlayıp, suyunu içerek faydalarından yararlanabilirsiniz.Kestane kabuğunun suda kaynatılarak hazırlanan suyun etkili derecede ateş düşürücü özelliği bulunmaktadır.
Kestane kabuğu püresi
Kestane kabuğunun her 100 gramında yeteri kadar C vitamini bulunmaktadır. Bunun yanında kestanedeki gibi sodyum, potasyum, protein ve şeker içermektedir.Kestane kabuğu püre haline getirilip, bal ile karıştırılırsa iştahsız çocukların, iştahını açtığı bilinmektedir.