Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi Gerekli Malzemeler;
Hamuru için;
Ekli dosyayı görüntüle 2158
Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı;
Hamuru;
Sosunun Hazırlanması;
Köftenin Pişirilmesi;
Hamuru için;
Ekli dosyayı görüntüle 2158
- 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1/2 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- ıslatmak için bir miktar su
- 1 orta boy kuru soğan
- 1/2 kg ıspanak (yıkanmış, doğranmış/ haşlanmış veya taze olabilir her 2 türlü de kullanılabilir)
- 3/4 su bardağı kara mercimek veya yeşil mercimek
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı ve bir miktar zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık)
- 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
- pişirmek için bir miktar sıcak su
Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı;
Hamuru;
- Hamur için tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alıp üzerine ıslatmaya yetecek kadar bir miktar su ekleyin
- Islattığınız bulguru yaklaşık 30 dk kadar bekletin
- Bir miktar daha su ekleyerek yoğurun
- Yumuşak bir hamur olması gerek, sert hamurun yuvarlanması zor olur (aşırı yumuşak olmayacak yoğururken ele yapışmayacak kadar olmalı)
- Hamurdan avcunuz ile sıkmalar yapın
- Sıkmaladığınız hamurları, 2 yuvarlak olacak şekilde küçük çimdiklere bölün
- Her bir küçük çimdik hamur parçasını 2 eşit parçaya bölerek avuç içinizde yuvarlayın
- Yuvarladığınız hamurları bir kapta biriktirin
- Tüm hamur bitene kadar bu işlemi yapın
Sosunun Hazırlanması;
- Sosu için küp doğradığınız soğanları yağ ekleyerek tencerede kavurun
- Üzerine salçayı ekleyin
- Yıkadığınız mercimeği ekleyin
- Sıcak su ekledikten sonra biraz da tuz atarak pişirmeye başlayın
Köftenin Pişirilmesi;
- Mercimekler haşlandıktan sonra yuvarladığınız köfteleri tencereye ekleyin
- Bu sırada suyu az görünürse bir miktar daha kaynar su ekleyin
- Köfteleri ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika kadar orta haretli ocakta pişirin
- Haşlanmış nohut ekleyecekseniz, köfteler ile birlikte ekleyebilirsiniz
- Yemeğin son 10 dakikasında ıspanakları ve nar ekşisini de ekleyin
- 10 dakika kaynadıktan sonra yemeği ocaktan alın
- Tabaklara koyarak sıcakken servis edin
- isteğe bağlı olarak üzerine yoğurt dökebilirsiniz