Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi

Katılım
3 yıl 4 ay 5 gün
Mesajlar
297
Tepkime puanı
149
Cinsiyet
bPg20e
Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi Gerekli Malzemeler;
Hamuru için;
Ekli dosyayı görüntüle 2158

  • 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz

  • ıslatmak için bir miktar su
Sosu için;
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1/2 kg ıspanak (yıkanmış, doğranmış/ haşlanmış veya taze olabilir her 2 türlü de kullanılabilir)
  • 3/4 su bardağı kara mercimek veya yeşil mercimek
  • 1/2 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı ve bir miktar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık)
  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • pişirmek için bir miktar sıcak su
step_5_eksili.jpg


Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı;
Hamuru;

  • Hamur için tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alıp üzerine ıslatmaya yetecek kadar bir miktar su ekleyin
  • Islattığınız bulguru yaklaşık 30 dk kadar bekletin
  • Bir miktar daha su ekleyerek yoğurun
  • Yumuşak bir hamur olması gerek, sert hamurun yuvarlanması zor olur (aşırı yumuşak olmayacak yoğururken ele yapışmayacak kadar olmalı)
  • Hamurdan avcunuz ile sıkmalar yapın
  • Sıkmaladığınız hamurları, 2 yuvarlak olacak şekilde küçük çimdiklere bölün
  • Her bir küçük çimdik hamur parçasını 2 eşit parçaya bölerek avuç içinizde yuvarlayın
  • Yuvarladığınız hamurları bir kapta biriktirin
  • Tüm hamur bitene kadar bu işlemi yapın

Sosunun Hazırlanması;

  • Sosu için küp doğradığınız soğanları yağ ekleyerek tencerede kavurun
  • Üzerine salçayı ekleyin
  • Yıkadığınız mercimeği ekleyin
  • Sıcak su ekledikten sonra biraz da tuz atarak pişirmeye başlayın

Köftenin Pişirilmesi;

  • Mercimekler haşlandıktan sonra yuvarladığınız köfteleri tencereye ekleyin
  • Bu sırada suyu az görünürse bir miktar daha kaynar su ekleyin
  • Köfteleri ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika kadar orta haretli ocakta pişirin
  • Haşlanmış nohut ekleyecekseniz, köfteler ile birlikte ekleyebilirsiniz
  • Yemeğin son 10 dakikasında ıspanakları ve nar ekşisini de ekleyin
  • 10 dakika kaynadıktan sonra yemeği ocaktan alın
  • Tabaklara koyarak sıcakken servis edin
  • isteğe bağlı olarak üzerine yoğurt dökebilirsiniz
Afiyet Olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt