Ispanak Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Katılım
3 yıl 6 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Aralık, Ocak ve Şubat ayları ıspanağın en taze ve bol olduğu aylardır. Bahar ve yaz aylarında ise kuzu ıspanak denilen daha küçük boyutlarda lezzeti normal ıspanağa göre daha farklı olan ıspanak türü yetişir. Kuzu ıspanak genellikle çiğ olarak salatalarda ya da zeytinyağlı yemek ve mezelerde kullanılır. Kuzu ıspanağın kilogram fiyatı da normal ıspanağa göre daha yüksektir. Ispanağın faydalarını ve lezzetini göz önünde bulundurduğunuzda tüm yıl boyunca tüketmek isteyenler derin dondurucuda saklama yöntemini kullanabilirler.

ıspanak derin dondurucuda nasıl saklanır?​

Birçok sebzede olduğu gibi ıspanak da çiğ ya da şoklama yaparak dondurucuya konur. Donmuş ıspanak direkt pişirilmeye hazır olduğu için yıkama işlemini dondurmadan önce çok iyi şekilde yapmalısınız.

Ispanağı geniş bir kapta bol su içine yatırın. İlk su sadece topaklaşmış ve yapışmış olan toprağın çözülmesini sağlayacak. Ardından süzgeç içinde topraklı suyun akmasını sağlayana kadar yıkayın.


Kaba temiz ve soğuk su alıp içine az miktarda sirke dökün. Sirke kalıntıların tamamen temizlenmesini kolaylaştırır. Sirkeli soğuk suya ıspanakları tekrar batırıp 2-3 dakika bekletin. Son olarak da su berraklaşana kadar ıspanağı birkaç kez yıkayın.

Yıkanmış ıspanakları çiğ haliyle donduracaksanız salata kurutucusu ya da kağıt havlu ile kurutmalısınız.
Kuruyan ıspanakları doğrayın. 1 yemeklik kadar ıspanağı poşetlere yerleştirin. Poşetin üzerine bastırıp sıkarak havasını alın.


Şoklama yöntemi ile ıspanak saklama​

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra 2-3 dakika kadar kaynar suyun içine atıp çıkarın. Kaynar sudan çıkan ıspanakları buzlu su içine sokup çıkarın. Bu yöntemle ıspanakları şoklamış olacaksınız. Şoklanan ıspanakları süzüp elinizle sıkın. 1 yemeklik olacak miktarlarda buzdolabı poşetlerine yerleştirin.

Ispanağın şoklanarak saklanması yer açısından avantajlıdır. Şoklanan ıspanak küçüleceği için dondurucu içinde çok daha az yer kaplar.

Çorbalık ıspanak küpleri nasıl hazırlanır?​

Çorbada kullanılmak üzere minik ıspanak küpleri hazırlayabilirsiniz. Temizlenmiş ıspanakları çok az miktarda su ile birlikte rondodan geçirip püre haline getirin. Püre kıvamındaki ıspanağı kaşık yardımıyla küp buzluklara yerleştirin. 24 ya da 48 saat sonra buzluktan ıspanak küplerini çıkarıp buzdolabı poşetine koyun.

Poşetin ağzına pipet takıp içinde kalan havayı çekin. Bu şekilde hazırladığınız ıspanak küplerini çorbalarda ve smoothie yapımında kullanabilirsiniz.

Ispanağın derin dondurucuda saklama süresi 9 aydır. Bu süre içerisinden mutlaka tüketilmelidir. Ispanakları derin dondurucu için hazırlarken poşetlerin üzerine o günün tarihini yazabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt