Yemek ve börek dışında ıspanağı çorba olarak tüketmeyi denediniz mi? Bu vitamin deposu sebzeyi çorbalarda da kullanarak hem farklı tatlar elde etmek aynı zamanda yararlı başlangıç yemeği yapmak mümkün. Ispanak çorbasının malzemeleri ve tarifi aşağıda yer alır.
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Adet orta boy soğan
1 Adet havuç
1 Adet patates
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
4 Bardak sıcak su
Hazırlanışı
Ispanak bir kaç defa soğuk suyun altında yıkanır. 10 dk sirkeli suda bekletilir. Tekrar durulanıp süzüldükten sonra kesme tahtasında ince ince kıyılır. Diğer tarafta zeytinyağı tencereye konularak küçük doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sırası ile küçük doğranmış veyahut rendelenmiş havuç ve patates eklenmektedir. 2 dakika kavrulunca ıspanaklar, tuz, karabiber de eklenmektedir. En son sıcak suyu da konularak kısık ateşte 15 dk kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta meyanesini hazırlamak için tereyağı eritilir. İçine un katıp, tam olarak karıştırarak düşük sıcaklıkta bulamaç durumuna getirilir. Kaynayan çorbadan kaşıkla alınmak suretiyle içine yavaşçacık katılır. Bu bölümde karışımın topaklanmamasına dikkar gösterilir. Daha sonrasında takriben iki kepçe kadar kaynayan çorbaya eklenir. 5 dk daha hep beraber kaynatılarak ocağın altı kapatılır. Servis yapılırken isteğe göre üstüne tereyağında nane ve pulbiber kızdırılarak çorbanın üstüne dökülür.Terbiyesi için
İki Yemek kaşığı un2 Yemek kaşığı tereyağı
Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler
Yarım kg ıspanak1 Adet orta boy soğan
1 Adet havuç
1 Adet patates
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
4 Bardak sıcak su