Ispanak çorbası nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Yemek ve börek dışında ıspanağı çorba olarak tüketmeyi denediniz mi? Bu vitamin deposu sebzeyi çorbalarda da kullanarak hem farklı tatlar elde etmek aynı zamanda yararlı başlangıç yemeği yapmak mümkün. Ispanak çorbasının malzemeleri ve tarifi aşağıda yer alır.

Hazırlanışı​

Ispanak bir kaç defa soğuk suyun altında yıkanır. 10 dk sirkeli suda bekletilir. Tekrar durulanıp süzüldükten sonra kesme tahtasında ince ince kıyılır. Diğer tarafta zeytinyağı tencereye konularak küçük doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sırası ile küçük doğranmış veyahut rendelenmiş havuç ve patates eklenmektedir. 2 dakika kavrulunca ıspanaklar, tuz, karabiber de eklenmektedir. En son sıcak suyu da konularak kısık ateşte 15 dk kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta meyanesini hazırlamak için tereyağı eritilir. İçine un katıp, tam olarak karıştırarak düşük sıcaklıkta bulamaç durumuna getirilir. Kaynayan çorbadan kaşıkla alınmak suretiyle içine yavaşçacık katılır. Bu bölümde karışımın topaklanmamasına dikkar gösterilir. Daha sonrasında takriben iki kepçe kadar kaynayan çorbaya eklenir. 5 dk daha hep beraber kaynatılarak ocağın altı kapatılır. Servis yapılırken isteğe göre üstüne tereyağında nane ve pulbiber kızdırılarak çorbanın üstüne dökülür.

Terbiyesi için​

İki Yemek kaşığı un

2 Yemek kaşığı tereyağı

Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır?​

Malzemeler​

Yarım kg ıspanak

1 Adet orta boy soğan

1 Adet havuç

1 Adet patates

2 Yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

4 Bardak sıcak su
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt