Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
MALZEMELER125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı toz şeker1 adet yumurta3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilin1 paket kabartma tozu2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)Şerbet için:1 su bardağı toz şeker1 su bardağı su5-6 damla limon suyuÜzeri için:Hindistan cevizi, fındık veya Antep fıstığıYAPILIŞIŞeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ilınması için bir kenara alın.Tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve şekeri karıştırın. Üzerine kakao, vanilin, kabartma tozu ve kontrollü şekilde unu ekleyerek yoğurun. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 180°C fırında 12-15 dakika kadar pişirin.Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri ılıyan şerbete batırın ve 5-10 saniye bekletip çıkarın.Üzerine Hindistan cevizi veya fındık serpip servis edin.Kurabiyeler 1-2 saat dinlendikçe daha güzel ıslanır ve lezzeti artar. Afiyet olsun!
MALZEMELER
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbet için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
Üzeri için:
Hindistan cevizi, fındık veya Antep fıstığı
YAPILIŞI
Kurabiyeler 1-2 saat dinlendikçe daha güzel ıslanır ve lezzeti artar. Afiyet olsun!