Isırgan otu çorbası nasıl yapılır? Isırgan otu çorbası tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 21 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e

ISIRGAN OTU ÇORBASI MALZEMELERİ

  • Yarım kg ısırgan otu
  • 2-3 diş sarımsak
  • Birkaç yaprak taze nane
  • 2-3 kaşık mısır unu
  • 1 çimdik tuz
  • 3 bardak su
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Servis ederken limon
  • ISIRGAN OTU ÇORBASI YAPILIŞI​

    • Isırgan otunun yapraklarını ayıklamak için ellerinize bir eldiven takın.
    • Isırgan yapraklarını ayıklayın ancak çok fazla olmamak kaydıyla, çorbada kaynatmak üzere sap kısımlarının ince olanlarını bırakın.
    • Ayıkladığınız ısırgan otu yapraklarını ve ince sapları 3 bardak suda haşlayın.
    • Isırganlar yumuşayınca (özellikle sapları) haşlama suyundan 1 bardak ayırıp suyunu süzün
    • İçerisine 1-2 diş sarımsak ve taze nane ekleyin.
    • Blender'dan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
    • İçerisine birkaç kaşık mısır unu ilave ederek koyulaştırabilirsiniz.
    • İhtiyaca göre biraz daha su ekleyip bir taşım kaynatın.
    • İsteğe göre tuz ve limon ekleyerek tüketin.
    • Afiyet olsun.

 

Benzer konular

Geri
Üst Alt