İncirli kek nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Kekler en kolay hamur işi tatlı olma özelliğine sahiptir ve herkes tarafından seve seve yenilir. Keklere değişik tat katması için içlerine çok meyve konulabilir. Bunlardan birisi de incirdir. Kek ile inciri birleştirme fikri hayli eskidir. Lakin incirli kek hala herkes tarafından sevilen bir kek çeşitidir.

Malzemeler​

1 paket kabartma tozu

İsteğe göre 1/2 su bardağı ceviz

2 su bardağı küçük doğranmış kuru incir

3 su bardağı un

3 yumurta

3/4 su bardağı şeker

3/4 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı süt

Yumurta ve şeker derin bir kaba alınmak suretiyle çırpılır. Üstüne yağ ve süt eklenmektedir. Sonrasında karışım tümüyle köpürüne kadar tekrar çırpılır. Bu anda olabildiğince şeker tanelerinin inceltilmesi gerekmektedir. Karışım yeteri miktarda köpürdükten sonra az az eleyerek un ve kabartma tozu eklenmektedir. Sonrasında çırpma işlemine devam edilir. Münasip kıvamda bir kek hamuru elde edilinceye kadar çırpılır. Unun topaklanma yapmamasına dikkatli olunması gerekir. Sonrasında incir ve seçime göre ceviz kek karışımına eklenir. Bu ilaveden sonra karışım bir spatula ile nazik bir şekilde yapılmalıdır. Sonrasında margarin ile tümüyle yağlanmış kek kalıbına dökülür ve öncesinde ısıtılan 180 derecedeki fırına koyulur. Averaj yarım saat içinde hazır olabilecektir.

İncirli kek yaparken başarıya ulaşılması için dikkatli olunması gerekli olan noktalardan ilki un eklemeden önceki karışımın son derece iyi çırpılmasıdır. Çırpma tek yönlü olarak yapılmalıdır. Bu biçimde köpürme daha iyi olabilecektir ve iyi köpüren karışım kekin kabarmasına katkı sağlayacaktır. Diğer bir önemli nokta ise un eklendikten sonraki çırpma işlemidir. Bu işlem esnasında olabildiğince köpüklerin yok etmemeye çalışılması gerekmektedir. Tek yönlü çırpma yapılmalıdır.



Pişirme sırasında dikkatli olunması gerekli olan noktalar ise kek fırına koyulduktan sonraki ilk beş dakika fırın alt-üst beraber çalıştırılmalıdır. Sonrasında yalnızca altı açılmalıdır. Altının pişip pişmediği kürdan veyahut çatal ile kontrol edildikten sonra üstü açılmalıdır. Üstü kızarınca fırından alınmalıdır. Pişirme süresince fırının kapağının açılmaması da önemlidir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt