İncir, Antik Yunan ve Romalılar döneminde cennetten gönderilen meyve olarak görülmesi nedeniyle kutsal bir meyve olarak kabul edilmiştir.
İncirin kutsal bir meyve olarak görülmesinin bir başka sebebi ise her yerinden yararlanılabilir bir meyve olmasıdır. İncir meyve olarak neredeyse her derde deva olur.
Ayrıca incirin yaprağının da çok fazla yararları vardır. Bazı dönemlerde incir yaprakları tıbbi alanlarda kullanılmıştır.
Çok eski dönemlerde akrep ve böcek ısırmalarında gelenek olarak incir yaprağı sütü kullanılırmış. İncir yaprağı sütü panzehir olarak da kullanılmıştır.
İncir ve yaprakları sonbahar mevsiminde ortaya çıkar. İncir yapraklarını toplamak için sonbahar mevsimini beklemek gerekir. Toplanan yapraklar kurutularak bitki çayı yapımında da kullanılabilir.
Çayı taze yapraklardan yapacaksanız 4 adet incir yaprağı yeterlidir. Daha önceden kuruttuğunuz incir yapraklarını kullanacaksanız 1 yemek kaşığı ile yapabilirsiniz.
1 litre suyu kaynatın ve içine incir yapraklarını atın, 8 dakika kaynatın. 8 dakika sonra suyu ocaktan alarak ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Çayı süzdükten sonra günde iki fincan içebilirsiniz.
İncirin kutsal bir meyve olarak görülmesinin bir başka sebebi ise her yerinden yararlanılabilir bir meyve olmasıdır. İncir meyve olarak neredeyse her derde deva olur.
Ayrıca incirin yaprağının da çok fazla yararları vardır. Bazı dönemlerde incir yaprakları tıbbi alanlarda kullanılmıştır.
Çok eski dönemlerde akrep ve böcek ısırmalarında gelenek olarak incir yaprağı sütü kullanılırmış. İncir yaprağı sütü panzehir olarak da kullanılmıştır.
İncir ve yaprakları sonbahar mevsiminde ortaya çıkar. İncir yapraklarını toplamak için sonbahar mevsimini beklemek gerekir. Toplanan yapraklar kurutularak bitki çayı yapımında da kullanılabilir.
İncir yaprağı faydaları nelerdir?
- Metabolizmayı canlandırır
- Cilt hastalıklarını iyileştirir
- Kalp hastalıklarını önler
- Bağırsakları çalıştırır
- Kanserli hücrelerin oluşumunu önler
- Doğal antibiyotik
- Solunumu rahatlatır
- Kan Şekerini Dengeler
İncir yaprağı çayı nasıl yapılır?
İncir yaprağı çayı için gerekli malzemeler:- 1 litre su
- 4 adet taze incir yaprağı ya da 1 yemek kaşığı kurutulmuş incir yaprağı
Çayı taze yapraklardan yapacaksanız 4 adet incir yaprağı yeterlidir. Daha önceden kuruttuğunuz incir yapraklarını kullanacaksanız 1 yemek kaşığı ile yapabilirsiniz.
1 litre suyu kaynatın ve içine incir yapraklarını atın, 8 dakika kaynatın. 8 dakika sonra suyu ocaktan alarak ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Çayı süzdükten sonra günde iki fincan içebilirsiniz.