İçli Köfte

- İç malzeme :
- ½ Kg az yağlı kıyma
- 5 Adet baş soğan (ince doğranmış)
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 1 Çay kaşığı Pulbiber
- 100 gr Ceviziçi
- 1 Paket Margarin
- Yeterince Tuz
- Dışı İçin:
- 250gr İki Kere çekilmiş yağsız Kıyma
- 300gr İnce Bulgur
- 200 gr irmik
- Biraz Tuz, 1 yumurta akı, 1 büyük boy rendelenmiş soğan
- 1 Tatlı kaşığı pul biber
- Önce kıymayı didikleyip soğanla birlikte suyunu çekene dek pişirip hızlıca kavurun,
- Etin kendi yağıyla soğanın pembeleşmesi yetecektir.
- Sıymanın kurumasını böylece engellemiş olusunuz.
- Margarini ,tuzu ve ceviz içlerini de katıp yağ eriyince 5 dakika kısık ocakta kavurun, soğuması için serin ortama alın .
- Dışı için,bulguru sıcak su ile ıslatıp daha hızlı işlem yapabilirsiniz
- Tüm malzemeyi karıştıralım.
- Karışımı macun kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.(Yoğururken elinizi suyla sürekli ıslatın.)
- Malzemeyi yumurta büyüklüğünde parçalara ayıralım.
- Şekilde gördüğünüz gibi dış eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim.
- Soğumaya bıraktığımız iç malzemeden kaşıkla parçalar alıp içine koyalım ve yuvarlayıp kapatalım.
- Haşlamak veya kızartmak sizin tercihinize kalmış yalnız haşlama suyuna limon sıkın ki dağılmasını önleyin