- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Yaş yahut kuru olarak tüketilebilen meyvelerden hurma şurup, marmelat, reçel, tatlı, pasta ve kek yaparken da kullanılmaktadır. Çok leziz bir tada sahiptir. Hurmalı kek yaparken meyve isteğe ve tarife bağlı olarak yaş yahut kuru olarak kullanılabilmektedir. Yaş hurma Trabzon hurması olarak da bilinir.
Kuru Hurmalı Kek
Malzemeler
Yapılışı
Hurmalı kek yaparken ilk başta derin bir kaba şeker konur. Üstüne yumurtalar kırıldıktan sonra çırpılmaya başlanır. Çırpma işlemi şeker eriyene kadar devam etmelidir. Şeker eridikten sonra karışı içine süt ve sıvı yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. Bir zaman çırptıktan sonra karışıma un, kabartma tozu ve vanilya eklenmektedir. Hamur pürüzsüz bir kıvama gelene değin çırpılmaya devam edilir. Pürüzsüz bir hal alan hamurun içine tarçın ve kakao eklenmektedir. Bir zaman karıştırınca kıyılan ceviz ve hurma katılmak suretiyle tahta kaşık yardımıyla çırpılır. Kullanıma hazır duruma gelen kek harcı sıvı yağ ile yağlanmış kek kalıbına dökülür. Hurmalı kek öncesinde ısıtılan 180 derecedeki bir fırında pişirilir. Kekin pişme süresi yaklaşık 25 dakikadır. Kekin piştiğini anlamak için kürdan ile kontrol edilir. Ama bu işlem kek fırına konduktan minimum 20 dk sonra gerçekleştirilmelidir. Aksi durumunda kek sönebilir.
Yaş Hurmalı Kek
Malzemeler
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker derin bir kap içinde beyazlaşıncaya kadar karıştırılır. Karışım içersine kaşık yardımıyla içi çıkarılan hurma ve margarin eklenmek suretiyle karıştırmaya devam edilir. Daha sonrasında ise un, ayçiçekyağı ve kabartma tozu eklenmek suretiyle karıştırılır. Hazırlanan kek harcı yağlanmış kek kabına alınmak suretiyle 180 derecede ısıtılmış fırına konur. Pişme süresi 50 dakikadır.