Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer

Hünkar Beğendi Yapımı Tarifi İçin Malzemeler


200 gram kuşbaşı et


3 yemek kaşığı sıvı yağ


1 adet soğan


1 adet biber


1 adet domates


Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça


1,5-2 su bardağı su


Tuz, karabiber


Beğendi için;


3 adet patlıcan


1 çay bardağı süt (az gelirse ilave edebilirsiniz)


1 yemek kaşığı tereyağı


1 yemek kaşığı un


Tuz


Yarım su bardağı kaşar rendesi


Hünkar Beğendi Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?


İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir.


Közlenen patlıcanlar kabuğu soyulup doğranır.


Beğendisi için tavada yağ ve un karıştırılarak kavrulur.


Patlıcanlar tavaya eklenir ve iyice ezilerek karıştırılır.


Ocağın altı iyice kısılarak süt yavaş yavaş karıştırarak patlıcana ilave edilir. İyice karıştırılır.


Son olarak tuz ve ardından kaşar peynirini rendesi eklenir, karıştırılır ve ocak kapatılır.


Kaşar da tamamen karıştırılarak beğendi hazırlanır.


Ayrı bir tava yağ ile ocağa konur. Tava ısındığında etler ilave edilir.


Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.


İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir, kavurmaya devam edilir.


Onlar da kavrulunca salça eklenip karıştırılır.


Salçadan sonra çekirdekleri alınıp doğranmış domates eklenir.


1,5 -2 su bardağı sıcak su da göz kararı eklenerek kapağı kapatılıp etler pişene kadar pişirilir.


Piştikten sonra tuzu karabiberi eklenir, karıştırılır.


Ocağın altı kapatılır.


Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt