Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
Malzemeler1 su bardağı irmik1 adet yumurta1/2 su bardağı sıvı yağ1/2 su bardağı yoğurt1 su bardağı un1/2 paket vanilin1 paket kabartma tozuBulamak için:1/2 su bardağı irmikŞerbeti için:2 su bardağı su2 su bardağı toz şekerNasıl Yapılırİlk olarak şerbeti hazırlayarak başlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın ve ocağın altını yakın.Şekerler eriyene kadar sürekli karıştırın. Şerbeti kesinlikle kaynatmayın. Şekerler eridiğinde kaynamadan hemen önce ocağın altını kapatın ve soğuması için kenarda bekletin.Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.Hamur ele yapışacak yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.Geniş bir kaseye yarım bardak irmik koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları kopartın ve elinizde yuvarlayın.Hazırladığınız hamurları irmiğe bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hamurları ortalama 25 dakika pişirin.Tatlıyı fırından çıkartır çıkartmaz, soğuyan şerbeti üzerinde gezdirin ve şerbeti çekmesi için kenarda bekletin.Tatlı tamamen şerbeti çektiğinde üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bulamak için:
Şerbeti için: