Havuçlu rulo pilav tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 12263

MALZEMELER​

  • 9 adet büyük boy havuç
    Yeteri kadar su, 2 su bardağı pirinç
    100 gram tereyağı
    300 gram kuşbaşı kuzu eti
    1 çay bardağı badem, 1 adet soğan
    Tuz, karabiber, tarçın
Havuçları temizleyin ve bir tanesini kenara ayırın. Kalanları bütün olarak yumuşayana dek haşlayın. Daha sonra ince bir şekilde uzunlamasına dilimleyin. Diğer taraftan pirinci tuzlu suda 30 dakika bekletin. Süzüp sudan geçirin. 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye alıp, eti kavurun. Bademi ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış soğan ekleyip rengi dönene dek kavurun. Ayırdığınız havucu rendeleyip üzerine ekleyin. Bir-iki çevirip pirinci katın ve birkaç dakika karıştırarak kavurun. Malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su, kalan tereyağı, tuz, karabiber ve tarçın ekleyin. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10 dakika demlendirin. Dilimlediğiniz havuçlardan birinin uç kısmına pişirdiğiniz pilavdan koyup rulo yapın. Açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Kalan havuçları da aynı şekilde hazırlayıp servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt