Havuçlu Mantar Çorbası Tarifi
Porsiyon10
porsiyon
Hazırlık zamanı
20
Pişirme Süresi
30
Toplam Süre
50
MALZEMELER
- 10-15 tane mantar
- 1 tane havuç
- 1 çay bardağı tepeleme un
- 1 çay bardağı süt
- 1.5-2 litre tavuk suyu veya su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- 1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI
- İlk etapta havuç rendelenir ve bir kaşık yağ ile sotelenir. Mantarlar soyulur, ince ince doğranır ayrı bir tavada bir kaşık yağ ile sotelenir. Sotelenen mantarlara 1-2 damla limon suyu eklenir.
- Bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı konur un ilave edilir ve iyice kavrularak ateşten alınır. Sonrasında havuç, mantar ve tavuk suyu ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
- Çorbanın tuzu ayarlanır ve kıvam alıncaya kadar pişirilir. Daha sonra sütün içerisine çorba suyu eklenir ve ılık hale getirilir. Ilık kıvama gelen süt, çorbaya ilave edilir.
- Çorbamızı bu aşamadan sonra servis kaselerine alabilir, üzerine karabiber ekleyerek servis yapabiliriz