Havuçlu Mantar Çorbası Tarifi

Katılım
2 yıl 10 ay 29 gün
Mesajlar
170
Tepkime puanı
82
Havuçlu Mantar Çorbası Tarifi


Havuçlu Mantar Çorbası Tarifi​

Porsiyon
10
porsiyon
Hazırlık zamanı
20
Pişirme Süresi
30
Toplam Süre
50

MALZEMELER​

  • 10-15 tane mantar
  • 1 tane havuç
  • 1 çay bardağı tepeleme un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5-2 litre tavuk suyu veya su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1-2 damla limon suyu

YAPILIŞI​

  • İlk etapta havuç rendelenir ve bir kaşık yağ ile sotelenir. Mantarlar soyulur, ince ince doğranır ayrı bir tavada bir kaşık yağ ile sotelenir. Sotelenen mantarlara 1-2 damla limon suyu eklenir.
  • Bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı konur un ilave edilir ve iyice kavrularak ateşten alınır. Sonrasında havuç, mantar ve tavuk suyu ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
  • Çorbanın tuzu ayarlanır ve kıvam alıncaya kadar pişirilir. Daha sonra sütün içerisine çorba suyu eklenir ve ılık hale getirilir. Ilık kıvama gelen süt, çorbaya ilave edilir.
  • Çorbamızı bu aşamadan sonra servis kaselerine alabilir, üzerine karabiber ekleyerek servis yapabiliriz
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt