Havlayan Köpekler ve Onları Sakinleştirme Metotları

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 19 gün
Mesajlar
25,271
Tepkime puanı
8,718
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Havlayan bir köpeği sakinleştirmeye çalışmadan önce köpeğin neye havladığını anlamanız gerek. Nedenini bulmanız ve onu sakinleştirmeniz konusunda size yardım edeceğiz.
Havlayan Köpekler ve Onları Sakinleştirme Metotları


Hiç kimse köpeklerinin durmadan havlamasından hoşlanmaz… buna komşular da dahil. Ortada hiçbir sebep yokken havlayan bir köpeğinizin olması rahatsız edici bir duruma dönüşebilir ve sizi sıkıntıya sokabilir. Bu sebeple havlayan bir köpeği nasıl sakinleştireceğimizi bilmemiz ve geçerli bir sebep olmadığı sürece havlamayacağından emin olmamız gerek.
Havlayan bir köpeği sakinleştirmeden önce neden havladığını bulmanız lazım. Bu makalemizde, sebebini bulmanıza ve onu sakinleştirmenize yardımcı olacak gerekli açıklamalara yer verdik.
Havlayan Bir Köpeği Nasıl Sakinleştirirsiniz?
Köpeklerin havlama sebeplerinden biri, sizden bir şey istemesi olabilir. Başka türlü dikkatinizi çekemez; bu yüzden de havlar. Peki siz, bu davranışın önüne nasıl geçebilirsiniz?
Teslim olmayın
Bir yavru köpek sakince oturuyor.


Tıpkı öfke nöbeti geçiren bir çocuğa teslim olmayacağınız gibi, bir köpeğin de her dileğine boyun eğmemelisiniz. Köpeğinizin her istediğini vermeyi bırakırsanız, o da dikkatinizi çekmek için havlamayı bırakacaktır.
Bu durum birkaç gün sürecek, çünkü bir süredir ona teslim oluyorsanız, artık bunu yapmayacağınızı anlamasını sağlamak kolay olmayacaktır.

Öte yandan, gerçek havlama ile “işinin halledilmesi” gerektiği için sadece dikkat çekmek amacıyla yapılan havlama arasındaki ayrımı öğrenmek zorundasınız. Tabii ki ne kadar havlarsa havlasın, hiç fark etmez, köpeğinizin istediğini hiçbir koşulda vermemelisiniz.
Havlamayı görmezden gelin
Şunu unutmayın ki köpekler havlayarak iletişim kurarlar. Ancak bu, istedikleri zaman sürekli havlamalarına bir mazeret değil. Havlayan bir köpeği görmezden gelmek, havlamasını durdurmak için en iyi yoldur.
Onu azarlasanız da köpeğiniz, tüm dikkatinizi ona verdiğinizi düşünecektir, hatta bu sebeple daha da fazla havlayacaktır. Onu azarlamayın, ona bağırmayın ya da sakinleşmesi için onu sevmeye kalkışmayın. En iyisi, o orada yokmuş gibi davranmanızdır. Ne derler bilirsiniz: İyi bir saldırıdan daha iyi bir savunma yoktur.
İyi davranışları için onu ödüllendirin
Pozitif bir teşvik, bir köpeği eğitmenin her zaman en iyi yoludur; bu yüzden köpeğiniz havlamayı kesip sessiz kaldığında ona bir ödül verin. Bu, sessizliği olumlu bir şeyle ilişkilendirmesine yardımcı olacaktır. Ona bir yemek ödülü ya da en iyi olduğunu düşündüğünüz ödülü verebilirsiniz.
Kötü bir davranışı, iyi davranışla değiştirin
Kötü davranışı durdurmanın en iyi yolu, ona yeni bir davranış öğretmektir. Bu, köpeğinizin, normalden daha fazla havlamak istediği durumlarda başa çıkmak için alternatif bir yolu olacağı anlamına gelir.
O yüzden köpeğiniz havladığında teslim olmak yerine, ondan en sevdiği oyuncağı getirip oynamasını isteyin. Birkaç saniye sonra neden havladığını unutacaktır.

Ayrıca köpeğinizin havlayabileceği durumların önüne geçmeniz mümkün. Örnek verecek olursak, kanepenin altına bir oyuncak yuvarlandığında havlarsa, bu durumun önüne geçmek için önüne bir şey koyun.
Ayrılık kaygısını yatıştırın
Sakinleştirme metotları ile köpeğinizi yatıştırın.


Siz köpeğinizin havlamasını duymuyorsanız, ancak komşularınız bu konudan şikayetçiyse, köpeğinizin ayrılma kaygısından dolayı havlaması muhtemel bir konudur. Onu bu şekilde davranmaktan alıkoymak için, evcil hayvanınızın kazanmasına yardım etmelisiniz. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?
Bunu gerçekleştirmenin en iyi yolu, evde yalnız kalmak gibi korkunç bulduğu bir şeyi, hoşlandığı bir şeyle, mesela bir ikram ile ilişkilendirmektir. Yani, evden çıkmadan önce ikramları evinizin bazı bölümlerine saklayın. Bu şekilde siz her evden ayrıldığınızda en sevdiği bazı şeyleri elde edeceğinden emin olacaktır. Bu işin kötü yanı ise belki sizin evden çıkmanızı daha da fazla isteyebilir!
Sabırlı olun
Köpeğinizin yapmasını istemediğiniz kötü davranışları ortadan kaldırmanın anahtarı budur. Ona bağırmayın ve onu azarlamayın. Onunla sevecen ve etkili bir yolla konuşun ve sabırlı olun. Bu şekilde amacınıza ulaşacaksınız ve hatta evcil dostunuzla olan bağınızı güçlendireceksiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt