Malzemeler:
2-6 kişilik
Köfte Harcı İçin:
500 Gram orta yağlı Kıyma
1 Adet Yumurta
1 Tutam Maydanoz
1 Adet rendelenmiş Kuru Soğan
1 Su Bardağı Bayat Ekmek
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
Patates Püresi İçin:
4 Adet haşlanmış Patates
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Süt
1/2 Çay Kaşığı Tuz
Garnitürü İçin:
2 Adet küp doğranmış Havuç
1 Su Bardağı Bezelye
Domates Sosu İçin:
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Su Bardağı sıcak Su
Üzeri İçin:
1 Su Bardağı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Yapılışı:
Ön hazırlık için patatesleri irice doğrayıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip yumuşayıp suyunu çekene kadar haşlayın.
İki kere çekilmiş orta yağlı dana kıymayı yoğurma kabına alın. Soğan ve sarımsağı rendeleyin ve acı suyunu sıkarak kıymaya ilave edin.
Bayat ekmek içini ıslatarak ufalayın, yumurta ve baharatlarını, ince kıyılmış maydanozu köfte harcına ekleyip on dakika kadar yoğurun.
Yoğrulmuş köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarını çukurlaştırarak çanak biçimi verin. Yağlanmış bir cam fırın tepsisine köfteleri alıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20- 25 dakika pişirin.
Haşlanmış patateslerin üzerine sütü ilave edip kısık ateşte beş dakika kadar da süt ile pişirin. Tereyağını, tuz ve, karabiberini ( mümkünse beyaz karabiberi ) ve muskat rendesini İlave ederek bir ezici yardımı ile iyice ezin ve püre kıvamına getirin.
Fırından aldığınız çanak köftelerin ortalarına püreyi paylaştırın. Diğer yandan bir sos tenceresine domates salçasını alıp tereyağında soteleyerek bir bardak sıcak su ile eritin. tuzunu ilave edin. Pilen sosu tepsnin kenarından köftelerin dibine dökün. Servis etmeden 10 dakika kadar önce rendelenmiş kaşar peynirlerini üzerlerine yerleştirip 180 derecede kaşar peynir eriyene kadar fırınlayın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.