Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer

Halka Tatlısı Malzemeleri

3 su bardağı su

100 gr. margarin

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

2,5 su bardağı un

3 yumurta

2 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı buğday nişastası

Kızartmak için Malzemeler

Ayçiçek yağı

Şerbeti için Malzemeler

3 su bardağı su

4,5 su bardağı toz şeker

5 – 6 damla limon suyu

Süslemek için Malzemeler

Toz antep fıstığı

Şerbeti için;

Bir sos tenceresine toz şeker ve suyu koyup 30 dakika kaynatın.

Ardından 1 limon dilimi ekleyip soğumaya bırakın.


Hamuru için;

Sos tencerenizi ocağa alın ve içerisine su ilave edin.

Üzerine margarin, toz şeker ve tuzu ilave edip margarin eriyene kadar ısıtın.

Margarin eriyince unu ilave edin ve bir spatula yardımıyla kavurun.

Pişen hamurun altını kapatın ancak kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmaya devam edin.

Bu sayede hamurunuz soğumaya başladığında, içerisine yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın.

Yumurtaları iyice yedirdikten sonra içerisine nişasta ve irmiği ilave edip karıştırın.

Hazır olan hamurunuzu 12 mm’lik tırtıklı uç takılı olan sıkma torbanıza alın.


Birleştirmek için;

Bir tencerenin içerisine bolca yağ koyun ve yağ soğukken sıkma torbasındaki hamuru halka şeklinde sıkıp makasla kesin.

Ardından ocağın altını açıp, kısık ateşte tatlının altın sarısı rengini alana kadar pişmesini sağlayın.

Pişen tatlınızı soğuk şerbete aktarın ve sonrasında toz fıstık serperek servis edin.


Halka Tatlısı


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt