Ekli dosyayı görüntüle 1826MALZEMELER
2 adet yumurta
7 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı
1/2 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
8 yemek kaşığı tepeleme esmer şeker
1/4 çay kaşığı tuz
AHUDUDU REÇELİ İÇİN:
500 gram ahududu
2 su bardağı toz şeker
4-5 damla limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
Ahududu
YAPILIŞI
1- YUMURTA ve tozşekeri köpürene kadar çırpın. Ardından ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin. Karıştırdıktan sonra esmer şekeri katıp, tüm kuru malzemeyi eleyerek ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar yavaşça karıştırın. 2 adet 24'lü mini cupcake kalıbının içlerine cupcake kağıtları koyun ve tereyağı ile yağlayın. İçlerine hazırladığınız harcı paylaştırıp önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
2- Ahududu ve toz şekeri bir tencereye koyun ve arada karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Şeker eridikten sonra 5 dakika kadar orta ateşte kaynatın ve içine limon suyunu sıkıp bir kavanoza alın.
3- Pişen ve soğuyan minik keklerin içinden bir çay kaşığı ile parçalar koparın. İçlerine soğumuş reçelden birer çay kaşığı koyun. birer adet ahududu ile süsleyerek servis yapın.
2 adet yumurta
7 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı
1/2 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
8 yemek kaşığı tepeleme esmer şeker
1/4 çay kaşığı tuz
AHUDUDU REÇELİ İÇİN:
500 gram ahududu
2 su bardağı toz şeker
4-5 damla limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
Ahududu
YAPILIŞI
1- YUMURTA ve tozşekeri köpürene kadar çırpın. Ardından ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin. Karıştırdıktan sonra esmer şekeri katıp, tüm kuru malzemeyi eleyerek ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar yavaşça karıştırın. 2 adet 24'lü mini cupcake kalıbının içlerine cupcake kağıtları koyun ve tereyağı ile yağlayın. İçlerine hazırladığınız harcı paylaştırıp önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
2- Ahududu ve toz şekeri bir tencereye koyun ve arada karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Şeker eridikten sonra 5 dakika kadar orta ateşte kaynatın ve içine limon suyunu sıkıp bir kavanoza alın.
3- Pişen ve soğuyan minik keklerin içinden bir çay kaşığı ile parçalar koparın. İçlerine soğumuş reçelden birer çay kaşığı koyun. birer adet ahududu ile süsleyerek servis yapın.