Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

H1 Etiketi Nedir? H2 Etiketi Nedir? WordPress H1 Etiketi Düzenleme

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
4 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
25,600
Tepkime puanı
8,841
Yaş
35
Konum
Memed' Home
Web sitesi
forummeskeni.com
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal

H1 Etiketi Nedir? H2 Etiketi Nedir? WordPress H1 Etiketi Düzenleme​

H1 etiketi genellikle sayfa veya içeriklerin başlığında yer alan ve sayfa açıldığında ilk görünen başlığı ait HTML etikedir. H1 etiketi SEO açısından çok önemlidir.
Google için en önemli konulardan biri olan H1, H2 gibi H etiketleri ana başlıktan alt başlığa doğru bir sıralamayı ifade eder. Bu yazımız, H1 etiketi nedir, H2 etiketi nedir ve H etiketlerinde nelere dikkat edilmelidir gibi konuları resimli olarak anlatmaktadır.
H etiketleri veya İngilizcesi: heading tags, Google’ın önem verdiği bir SEO konusudur.
Başlıklarınızı belirlediğiniz bu HTML etiketlerinde; H1 (ana başlık) – H6 (en alt başlık) şeklinde bir sıralama yapılmaktadır.

H1 Nedir?

H1 genellikle sayfa veya içeriklerin başlığında yer alan ve sayfa açıldığında ilk görünen başlığı ait HTML etikedir. H1 etiketi SEO açısından çok önemlidir.

H2 Nedir?

H2 genellikle H1 etiketinden sonra gelen ikinci alt başlıktır. H1 den sonra en önemli SEO H etiketidir.

H Etiketleri Ne Anlama Gelmektedir?

Bir içerik oluşturduğunuzu ve bu içerikte birçok başlık olduğunu düşünün. Eğer h etiketlerini kullanmayı bilmiyorsanız yapacağınız şey yüksek ihtimalle yazınızdaki harflerin karakterlerini büyütmek veya kalın yapmak olacaktır.
Meşhur Google örümcekleri websitenizi ziyarete geldiği zaman, yazı karakterlerinin sizin tarafından büyütülmüş olması, onlar için pek de anlam ifade etmeyecektir. Yani sizin hangi sebepten dolayı harfleri büyüttüğünüzü anlamaya bilirler.


Heading etiket kullanımı tam da bu noktada devreye girmektedir. Yazacağınız başlıkları, bu başlık etiketleri ile kullanırsanız Google ne anlatmak istediğinizi kolaylıkla anlayacaktır ve yazılarınızın arama motorlarında üst sıralara çıkma hızı gün geçtikçe iyileşecektir.

H Etiketleri Kullanımında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    1. Her yazınızda en fazla bir tane H1 etiketi kullanmalısınız.
    2. Birçok otoriteye göre H2 etiketi bir yazıda en fazla üç kere kullanılmalıdır ancak yazınızın büyüklüğüne göre durum değişebilir.


    1. Anahtar kelimenizi yani yazınızın hangi kelime ile arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını istiyorsanız, başlık etiketlerinde bu kelimenin geçmesine önem verin.
    2. Başlık etiketleri, kendi aralarında hiyerarşik düzende ilerlemelidir. Yani ilk başlığı H2 etiketi ile ikinci başlığı H1 etiketi ile düzenlemeniz önerilmemektedir.


    1. Websitenizdeki benzer içeriklerde aynı başlık etiketlerini tekrar etmemelisiniz. Her yazınız için farklı başlıklar bulmalısınız.


  1. Başlık etiketlerinin yazı karakterler büyüklükleri birbirinden farklı olursa SEO açısından daha yararlı olacaktır.
Yukarıda bahsettiğim maddeleri uyguladığınız taktirde, Google sitenizi daha net bir şekilde anlayacak ve dolayısıyla arama sonuçlarında üst sıralara çıkmanız mümkün olabilecektir.

WordPress H1 Etiketi Düzenleme

1. TinyMCE Advanced eklentisini indirin ve kurun. Bu eklenti yazılarınızı biçimlendirmenizde kullanabileceğiniz çok faydalı bir eklentidir. Eğer yüklemek istemezseniz, bu işlemi manuel olarak nasıl yapabileceğinizi de anlatacağım.
2. “Bu bir H1 başlığıdır” yazan başlığın tümünü seçip yukarıdan “Başlık 1” veya “Heading 1” i seçiyoruz.

3. Gördüğünüz gibi başlık otomatik büyüdü…Bu yaptığımızı diğer başlıklar için, H2-H3..etiketleri kullanarak devam ettiriyoruz.
4. Sitenizin görselliğini düşünüp, başlıklarınızı, yazı boyutu sekmesinden küçültebilirsiniz ancak unutmayın ki yazı boyutları da hiyerarşik olmalıdır.


5. Kod kısmında nelerin yapıldığına bakalım. Bu seçimi otomatik yapmak istemeyenler için…Metin veya Text sekmesini seçiyoruz.
6. Gördüğünüz gibi aslında arka planda sadece bir H etiketi açılıp, başlıktan sonra kapatılıyor. Yazınızı yazarken burdan girip duruma manuel olarak da müdahale edebilirsiniz.

İşte hepsi bu kadar kolay. Her yazınızda bu başlık etiketlerini kullanmanız, içeriklerinizin SEO uyumlu olmasına yardımıcı olacaktır.
 
24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt